Výstavní podzim se blíží

Jak už jsme čtenáře BYDLENÍ.CZ  informovali,  podzimní sezónu výstavních akcí v oboru zahajuje Incheba Praha přehlídkou bydlení a interiérů nazvanou  Pragointerier- Living Fair. Jedná se o první český nábytkářský veletrh po vstupu ČR do Evropské unie.  Ve dnech 2. - 4. září 2004 bude jeho dějištěm pražské Výstaviště v Holešovicích.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Díky úspěšnosti v minulých letech přichází Pragointerier s novou tradici dvou projektů věnovaných interiérům ročně. Veletrh Pragointerier – New Design si zachová svůj jarní termín, na podzim k němu přibývá Pragointerier - Living Fair. Tento veletrh je v souvislosti se souběžně  probíhající mezinárodní výstavní akcí Móda Praha obohacen o rozsáhlou nabídku bytového textilu. Zářijový termín má pak své výhody pro obchodníky a výrobce, kteří tak dostanou příležitost uzavřít a realizovat nové kontrakty ještě pro letošní vánoční trh.
Jak pořadatelé mj. připomněli na včerejší tiskové konferenci, důležitou součástí veletrhu se stane odborná konference OTEVŔENÁ EVROPA, která je připravena na 3. září. Jejím uspořádáním vychází pořadatel vstříc všem zájemcům z oboru, kteří dosud pociťují nedostatek informací k problematice vstupu České republiky do Evropské unie. Připraveny jsou přednášky a diskusní programy na téma kooperace zahraničních partnerů, problematiky společného obchodu, měnící se legislativy, problémy daní z přidané hodnoty a možnosti propagace zahraničního nábytku v českých médiích. Odbornou spolupráci na přípravě akce poskytlo mimo jiné Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, Hospodářská komora ČR či Evropská komise. Konference je určena pro širokou odbornou veřejnost působící v oboru interiérové tvorby a nábytkářství.
K doprovodným akcím podzimního Pragointerieru bude mj. patřit i soutěž  OKNO A STYL, určená výrobcům, prodejcům, dekoratérským studiím, designérům i architektům. Zatímco toto soutěžní klání se bude týkat těch, kteří mají co do činění s bytovým textilem, soutěž NEJLEPŠÍ EXPOZICE je určena všem zúčastněným vystavovatelům. Vítězové obou soutěží budou vyhlášeni na slavnostním galavečeru, který je naplánován na večer 3. září.
Návštěvníci veletrhu Pragointerier-Living Fair ocení možnost navštívit znovuzpřístupněné terasy Křižíkových pavilonů, kde proběhne atraktivvní kulturní program a které budou i místem některých diváckých soutěží. K lákadlům patří neobvyklý pohled na Výstaviště, který se odtud nabízí, ale i množství prodejních stánků s dekoračními předměty, rukodělná výroba a díla českých výtvarníků.
20.08.2004 | tk
  • INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

    Incheba Praha pořádá výstavy a veletrhy od roku 1992. Veletržní činnost mateřské společnosti Incheba na území České a Slovenské republiky se však datuje již od 60. let.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444