Vyplatí se kupovat outletový nábytek?

Internet a pohodlný nákup z domova již plnohodnotně zastupuje roli kamenných obchodů. Nese s sebou opravdové výhody a jednou z nich je tzv. outletový prodej, který je teď přes internet ještě dostupnější.

Ve veřejném povědomí se občas obejví nesprávné zařazení tohoto pojmu. Proč v nás evokuje outlet nízkou kvalitu? Outletové zboží je mnohdy více jak o polovinu levnější, což v nás může vzbuzovat pocit nedůvěry vůči kvalitě výrobku. Opak je pravdou. Např. outletový nábytek a bytové vybavení můžete nakoupit až se 70% slevou a přesto se jedná o vysoce kvalitní designové zboží.

Outletový a levný se může rovnat kvalitní!


Nízké ceny outletového nábytku jsou podmíněny stále novými a novými sezónními trendy. Každoročně se mění design spotřebního zboží a veškerého nákupního sortimentu. Trendům nejvíce podléhá oblečení a především bytové doplňky, bytové vybavení a elektronika. Pokles ceny výrobku tedy závisí na další výrobě a prodeji nových kolekcí, ke kterým se starší kolekce nemůže připojit. Nízká cena outletového zboží (především nábytku a bytového vybavení) je otázkou módy, která diktuje, co bude trendy a co se tedy bude prodávat draze. Starší kolekce nábytku pak může klesnout na ceně velice rychle. Jedná se tedy o skladové zásoby vysoce kvalitního zboží, nikoliv o sortiment, který je levnější na úkor kvality. V žádném případě nejde o poškozené nebo jinak znehodnocené zboží!
 
Původně, když byl outletový prodej v počátcích - 80. léta v USA - , šlo o skladový prodej nábytku přímo u výrobce a později u dodavatele. Tento způsob se rychle rozšířil i do Evropy, neboť s sebou nese velké množství pozitiv. Dnes můžeme outletem nazvat skladový výprodej v kamenných a především internetových obchodech.

Internetový nákup outletového zboží (zvláště pak samostatných kusů nábytku - stoly, židle, samostatná křesla, postele, ale mnohdy i jednotlivé nábytkové sety) se stal opravdu chytrou volbou nákupu. Zboží je kvalitní, výrazně levnější, s dovozem. Doma u internetu budete mít při výběru čas, v klidu porovnat jednotlivé ceny, získáte přehled sortimentu, v nabídce jednotlivých dodavatelů se můžete jednoduše zorientovat. Jde o chytrou a ekonomickou formu nákupu. Utrácejte, ale ne zbytečně víc, než potřebujete ke spokojenosti. Nebudete zklamaní!

V sousedním Německu využívá outletové nabídky až 65% spotřebitelů. U nás v ČR jde asi o 20% spotřebitelů, přičemž jejch počet stále stoupá a s ním i množství dodavatelských firem, které obchodují s outletovým zbožím. Velký nárůst v poledních letech zaznamenali především prodejci nábytku, kancelářského a bytového vybavení. Veřejnost totiž ve velké míře jeví zájem především o jednotlivé kusy nábytku. Ty jsou v outletovém prodeji nejlevnější.

Nábytek se vyplatí kupovat levně - nejlépe přes internet


Nabídka internetových dodavatelů je pestrá. Obzvlášť, jak už jsme zmínili, je rozvinutá oblast prodeje outletového nábytku, bytového a kancelářského vybavení a především prodej samostatných nábytkových kusů tj. křesel (velká křesla/venkovní křesla), židlí, jídelních, pracovních, konferenčních, nočních stolů a stolků, vybavení ložnice i pracovny atd. I když je nábytek označen za outletový, povětšinou se jedná o nedávnou kolekci a to mu na designu nebo kráse nijak neubírá! Zboží tohoto druhu je vyrobeno tak, aby se vám líbilo i po několika letech. Pokud se tedy rozhodnete pro nákup outletového vybavení, zvolíte vysoce ekonomickou a chytrou formu nákupu. Není nic jednoduššího a levnějšího.

Kromě jiného je tu dovoz, který vám ušetří výdaje za benzín při výběru zboží a vlastního odvozu. Jiné - kamenné - outletové prodejny většinou sídlí na okraji města a při výjezdech na dálnice, neboť v těchto místech se soustředí během celého dne velké množství lidí. Pokud nejste řidič, nebo by pro vás cesta pro outletový nábytek byla příliš drahá a namáhavá, můžete se cítit omezeni dopravou a tedy demotivováni. Při nákupu přes internet nic podobného nemusíte řešit! Jde tedy o vysoce ekonomickou a také ekologickou cestu nákupu.

Jestliže vybavujete nový dům či byt, obzvláště doporučujeme vybírat z nabídky outletových dodavatelů bytového a nábytkového vybavení. Ušetříte a to v řádech desítek tisíc korun. Teď máte možnost nakoupit levně a tedy více věcí, které potřebujete komfortně přes internet.

Každý internetový dodavatel samozřejmě poskytuje na svých stránkách kvalitní fotodokumentaci zboží, popis parametrů výrobku atd. V pohodlí svého domova máte díky internetovému prodeji možnost několika málo minut porovnat mezi sebou, jak samotný sortiment, tak podmínky prodeje a ceny nejrůznějších dodavatelských firem, což vám umožní opět levnější nákup.

Tictocnabytek.cz


Rozhodli jste se k nákupu bytového vybavení nebo stále ještě váháte s výběrem obchodu? Navštivte tictocnabytek.cz ! Je to adresa, která naplní vaše očekávání a požadavky výhodného, chytrého nákupu. Tento dodavatel Vám poskytuje outletový nábytek všeho druhu a svým výběrem českých i zahraničních firem garantuje prodej opravdu kvalitního zboží. Na těchto stránkách můžete pořídit nábytek z masivního dřeva, ale i z jiných materiálů, přesně dle vašich požadavků.

Zvlášť široký výběr naleznete v sekci jednotlivých kusů: židle a jídelní stoly. Nechybí tu ani praktické bytové doplňky a ratanová křesla pro vaši terasu či zahradu. Snadná orientace a přehlednost stránek jsou výhodou.  

Bezpochyby se při internetovém nakupování setkáte s velkým počtem dodavatelů a nabídek. Buďte pečliví a vybírejte si, neboť máte z čeho.
21.07.2011

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444