Vypínače, které hubí bakterie a viry

Zdravotnická zařízení, restaurace, kina, administrativní budovy či sportoviště a školy. Tato místa s velkou koncentrací lidí jsou vždy nejlepším prostředím pro šíření bakterií a virů. Také proto se vědecké a firemní výzkumy stále častěji zaměřují na nové technologie a prostředky, které dokáží eliminovat zdravotní rizika, způsobená škodlivými mikroorganismy.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Převratnou novinkou na tomto poli jsou vypínače německé značky Merten se speciální antibakteriální úpravou, která do 24 hodin umí zahubit viry, bakterie i kvasinkové plísně. Tyto unikátní vypínače uvádí v těchto dnech na český trh společnost Schneider Electric.

Vypínače Merten jsou vyrobeny ze speciálního plastového materiálu, obsahujícího kladně nabité ionty stříbra. Ty reagují s mikroorganismy, které mají náboj záporný a tím choroboplodné zárodky ničí. Na rozdíl od nejrůznějších desinfekčních prostředků ionty stříbra zabraňují dalšímu množení odolných mikroorganismů.

„Tyto speciální vypínače jsou ideální především pro zdravotnická zařízení, ale i hotely, letiště, nádraží či školy a administrativní budovy či úřady. Antibakteriální efekt je totiž trvalý a zůstává po celou dobu používání přístrojů,“ uvedla Jana Kaňovská ze společnosti Schneider Electric. Především však ionty stříbra nemají žádné vedlejší účinky na lidský organismus a nezatěžují životní prostředí.

Vysoký stupeň účinnosti stříbrných iontů při snižování počtu mikrobů a bakterií byl prokázán a certifikován již v roce 2004, a to hned několika renomovanými institucemi (Ústav medicíny a mikrobiologie v Miláně, SIK Institut v Goteborgu, Lawlabs v Birminghamu či Ústav mikrobiologie a epidemiologie Vojenské akademie lékařské vědy v Pekingu).

 

Společnost Schneider Electric vedle klasických vypínačů a zásuvek dodává s antibakteriálním povrchem také termostaty, ovladače žaluzií, detektory pohybu či stmívače (celkem cca 150 druhů přístrojů z nabídky německé značky Merten). Detailní informace o přístrojích a jejich variantách včetně cen lze získat na specializovaných webových stránkách www.vypinac.cz v části Kov a sklo (Merten M-Plan) a Symfonie v bílém (Merten M-Smart).


Výhody vypínačů Merten s antibakteriálními účinky:

  • šetrné k životnímu prostředí
  • dlouhodobá ochrana a proti virům, bakteriím a kvasinkovým plísním
  • optimální řešení díky dlouhodobé efektivnosti
  • vědecky ověřené
  • 150 funkcí: Merten M-Systém je vhodný pro všechny aplikace
  • malá investice s dlouhodobým efektem

Graf srovnání množství bakterií:

20.05.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444