Výklopná nebo sekční vrata?

Garážová vrata VERSUS. Foto: OLYMPS DOOR

Garážová vrata VERSUS. Foto: OLYMPS DOOR

Tuto otázku si mohou klást ti, kteří plánují stavbu garáže. Jak ji zavírat? Sekčními, nebo tak dlouho používanými výklopnými vraty? Byť byly předchozí generace zvyklé na vrata výklopná, současným trendem jsou lépe ovladatelná vrata sekční.

Snadnější a pohodlnější ovládání
Výklopná vrata dnes stále více ustupují oblíbeným sekčním garážovým vratům, protože manipulace s nimi je pohodlnější a lepší řešení představují i z hlediska bezpečnosti. Nepříznivé počasí, bláto, sníh a déšť mohou i těch několik minut, potřebných na zaparkování auta, pořádně znepříjemnit náladu - pokud ještě stále vlastníte výklopná a nebo v našich zeměpisných šířkách rozšířená dvoukřídlá vrata. Jejich klasický zámek není pro zloděje žádnou překážkou a s těžkými plechovými vraty si ženy často ani neporadí. Mohou být sice poháněná, ale většinou se otvírají ručně a nejsou dostatečně vybavená bezpečnostními prvky – např. proti zachycení prstů. Sekční garážová vrata jsou nepochybně praktičtější.

 

Kam s nimi?
Použití sekčních vrat ušetří jejich vlastníkovi nemálo místa v garáži. A to díky systému jejich pohonu – jednotlivé sekce zajíždějí pod strop ve vodicích lištách, nepotřebují proto příliš prostoru a garáž je možné využít v maximální možné míře.

 
Zdání klame
Jejich vzhled, a to, že jsou poháněná motorem, někdy vyvolává mylnou představu, že taková garážová vrata jsou drahá. Není to pravda. Existují i vrata i v ekonomičtějších verzích, která svou cenou mohou konkurovat starým garážovým vratům, ale svými vlastnostmi, tedy snadnějším ovládáním a estetičtějším vzhledem, je překonají.

Detail těsnění. Foto: OLYMPS DOOR

Garážová vrata VERSUS. Foto: OLYMPS DOOR

Řešením je VERSUS od Olymps Door
Firma OLYMPS DOOR nabízí sekční garážová vrata, která jsou cenově porovnatelná s výklopnými, ale mají několik kladů navíc. Vyrábějí se z galvanizovaného ocelového plechu s tloušťkou sekcí 5 cm (model VERSUS), která zaručuje jejich konstrukční stabilitu a dostatečnou pevnost. Kvůli dodržení přísných bezpečnostních norem Evropské unie mají spoje mezi jednotlivými sekcemi speciální vytvarované, a proto nemůže dojít k zranění prstů ani v případě, že se kvůli výpadku elektrické energie musí sekční vrata otevřít ručně, anebo jsou bez pohonu. I motorem neovládaná sekční vrata se ovládají lépe než vrata výklopná. Za to vděčí pružině, namontované v horní části brány. Vlastní vrata jsou odlehčená, protože pružina na sebe „vezme“ váhu brány a při manipulaci tak necítíte její skutečnou hmotnost. Další výhodou je těsnění po celém obvodě garážové brány, které přispívá k lepší tepelné a zvukové izolaci. Takováto vrata se skvěle uplatní zejména u samostatně stojících nebo hromadných garáží. Zajímavým detailem je i spodní těsnicí guma, která si poradí s případnými nerovnostmi povrchu. Velmi užitečné je i světlo, které se na pohonu rozsvítí po stisknutí tlačítka a po uplynutí jedné minuty se automaticky vypne. Už se nikdy nebudete muset plížit tmavou garáží k nejbližšímu vypínači a zakopávat o věci, které v ní máte uložené. I v té nejlevnější variantě je možné si vybrat ze dvou základných barev – bílé a hnědé s vkusným kazetovým designem. Maximální rozměry těchto vrat mohou být až 2,7 x 2,4 metru. Vyškolený personál je namontuje a samozřejmostí je i záruční a pozáruční servis. Tato vrata  koupíte už za 8 500,- Kč bez DPH.


Více informací najdete na www.olymps-door.cz.

13.03.2007 | PR - OLYMPS DOOR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444