I v zimních měsících si můžeme užít světlo

Osvětlení koupelny světlovodem Solatube®

Osvětlení koupelny světlovodem Solatube®

Vyhrajte kompletní světlovod

Už Vás nebaví svítit na chodbě zářivkou během dne? Chtěli byste ušetřit za energii? Máte místnost, která nemá dostatek přírodního světla a nemůžete zde namontovat klasické okno nebo střešní okno? Řešením pro tyto prostory je osvětlení přírodním světlem prostřednictvím světlovodu, ze kterého nebolí oči a rostou pod ním květiny.

Princip distribuce přírodního světla funguje na jednoduchém principu zachytávání a odrazu paprsků. Kopule umístěná na střeše zachytává sluneční paprsky, které dopadnou do tubusového těla světlovodu. Díky vysoce odrazivé vrstvě uvnitř tubusu se paprsek přemístí až k difuzeru, který následně rozptýlí světlo do místnosti.

 

Výsledkem tedy je přírodní světlo vystupující z difuzéru - jakoby ze stropního svítidla. V ranních a pozdních odpoledních hodinách je výkon světlovodu dostatečný pro bezproblémovou orientaci při práci, během dne je pak intenzita velmi výrazná. Nemusíte se tedy bát, že bude v místnosti "šero".

 

Osvětlení světlovody aneb pro koho jsou vhodné

Světlovod SolatubeSvětlovod Solatube díky speciální technologii přivede přírodní světlo ze střechy přímo do podkrovních místností. Lze to za následujících podmínek: místnost se nachází přímo pod střešní konstrukcí a je možnost vytvořit otvor ze střechy do podhledu místnosti. Pokud tedy nemáte těžkou střešní konstrukci (nebo máte již připravené otvory) je světlovod řešením přesně pro vás. Minimální konstrukční délka je cca 40 cm, ale tuto podmínku splňuje takřka 95 % rodinných domů.

Zároveň také existuje varianta, že světlovod je "prodloužen" přes jedno podkrovní patro do spodní místnosti kde distribuuje přírodní světlo. Při tomto řešení je však třeba počítat, že tubus světlovodu bude v průchodné místnosti obehnán umělým sádrokartonovým sloupem.


Bližší informace o světlovodech Solatube, technologii a další užitečné informace o využití světlovodů naleznete na stránkách www.solatube.cz.


Zažijte světlovod na vlastní kůži

Čtenáři BYDLENI.CZ nyní získávají možnost vyhrát kompletní světlovod Solatube® včetně montáže ZDARMA!

bydlinek

Podmínkou je správné zodpovězení následující otázky.

SOUTĚŽ JIŽ BYLA 25.4.2010 UZAVŘENA.


10.02.2010

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444