Výhody venkovních rolet

Venkovní rolety se stále častěji stávají oblíbeným doplňkem našich domovů. Výhody tohoto praktického stavebního prvku oceníme především v parném létě. Nechrání ale jen před ostrým světlem slunečních paprsků. Narozdíl od vnitřní stínicí techniky venkovní rolety navíc zabrání, aby slunce rozehřálo okenní skla, a tím chrání tepelné klima v místnosti.

S touto schopností souvisí také méně obecně známý, ale nesporný praktický význam venkovních rolet i v zimních měsících, kdy nás toto zařízení překvapí svými dobrými tepelně-izolačními vlastnostmi, čímž přispívá k energetickým úsporám. Pokud někoho trápí nadměrná hlučnost zvenku, jsou zde opět venkovní rolety, které při spuštění nejen tlumí hluk, ale zároveň chrání okna před prachem, deštěm a všemi nepříznivými povětrnostními vlivy. Venkovní rolety jsou zkrátka prvkem, který po mnoha stránkách přispěje ke komfortnímu bydlení.

Výrobce venkovních rolet firma ALUROL z Nového Města nad Metují nabízí různé roletové systémy vhodné jak pro novostavby tak pro rekonstrukce starších domů. Speciálně vyrábí také rolety do montovaných rodinných domů. Uvažujeme-li například o výměně oken, vyplatí se poradit se předem s odborníky a připravit vše i pro montáž rolet. Specializovaní pracovníci firmy ALUROL pro vás najdou potřebné řešení. Pokud se vám celková investice do kvalitních venkovních rolet bude zpočátku zdát příliš vysoká, je možno pomoci si například rozložením dodávky na dvě etapy a dokončení ponechat až na pozdější období. Dalším řešením je využití výhodných hypotéčních úvěrů nebo stavebního spoření. Je třeba vzít v úvahu, že venkovní rolety patří k dlouhodobým investicím, které se ve výsledku rozhodně vyplatí.

Výrobci moderních roletových systémů dnes už kladou důraz také na estetickou stránku výrobku. Firma ALUROL nabízí širokou škálu barev a dekorů, včetně imitace dřeva, které umožňují sladit rolety s barvou plastových i dřevěných oken a vytvořit tak harmonický celek. Pro náročnější zákazníky je v nabídce také varianta rolet s elektrickým ovládáním, které je možné zapojit do centrálního řízení celého domu.


Při výběru rolet a jejich dodavatele by neměla být rozhodujícím faktorem pouze nejnižší cena. Vyplatí se ověřit si původ i kvalitu dodávaného materiálu, záruční a pozáruční servis a v neposlední řadě důvěryhodnost a zkušenosti dodavatelské firmy. Použití nekvalitního levného materiálu, nevhodné technické řešení nebo nekvalitní provedení mohou v budoucnu novému majiteli rolet způsobit značné problémy a finanční ztráty. Komplexní produkci moderní výrobní firmy stěží dokáží plně konkurovat drobné subjekty působící zejména ve sféře konečné montáže výrobků. Stále více platí, že skutečně ušetřit, znamená koupit kvalitní výrobek a s ním i celý „balík“ servisních služeb, poradenství i stále trochu opomíjený individuální přístup k zákazníkovi, který umožní řešení šité přesně "na míru". Právě schopnost individuálního řešení a péče o každého zákazníka doložené certifikátem systému řízení jakosti ISO 9001 jsou hlavními devizami firmy ALUROL zaručující jejím zákazníkům, že jejich investice je investicí do kvality, která je vždycky výhodou.

04.01.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444