Vybíráme komínový systém

Komínové systémy, které odvádějí spaliny ze staveb ven do prostoru, jsou významným prvkem, který ovlivňují kvalitu a bezpečnost bydlení a na nějž jsou dnes kladeny vysoké požadavky. Mj. by měly být opatřeny odvětrávacím systémem, který brání kondenzování vlhkosti, měly by vytvářet bezpečnou ochranu proti vyhoření, měly by přispívat k energetické úspornosti a také umožňovat uživatelům změnit topné medium bez dalších nákladů.

Český výrobce komínů a komínových systémů ASV, společnost mTec Int. a.s. dodává na náš trh produkty určené pro všechny druhy paliv (tuhé, kapalné a plynné), přizpůsobené všem typům vytápění. V dubnu tato firma přišla s několika novinkami a plánovanými změnami, které reagují na potřeby zákazníků.

 

Výhodné ceny kompletů
Spolu s uvedením nových komínových kompletů, které umožňují stavět koncovým zákazníkům za zvýhodněné ceny, došlo i k úpravě cen pro rok 2006. Nyní je nejvýhodnější koupit celý komplet, který umožňuje provést kompletní stavbu komína díky dodané stavebnici. Tento komplet je oproti jednotlivým dílům levnější zhruba o 15%.

Nové produkty
První produktovou novinkou je uvedení nového ventilačního průduchu., který má dvojí funkci. Je možno ho kdykoliv v budoucnu osadit vnitřními díly a vytvořit z něj plnohodnotný komín nebo jej použít na rozvod vnitřních instalací v domě. Výhodou tohoto uspořádání jsou nízké počáteční pořizovací náklady v případě, že není zřejmé kolik komínových těles budete v budoucnu potřebovat. Cena odpovídá cca. 1/3 kompletního komínového systému. V budoucnu se navíc nemusí provádět žádné bourací práce v domě a lze jednoduchým osazením vytvořit komín.

 

K dalším výhodám tohoto řešení patří vytvoření centrální instalační šachty pro rozvody nebo ventilaci (např. odvětrání digestoře), materiál je kompatibilní s okolním zdivem (cihla nebo porobeton) a dobře se s ním pracuje. Má standardní rozměry shodné s okolním zdivem.

Novým produktem společnosti mTec Int. a.s. je flexibilní komínová nerezová vložka, kterou firma zařadila do prodeje pro použití při renovacích nebo vložkování neosazených komínových těles. Tato vložka je vyrobena s vysoce kvalitní nerez oceli a umožňuje provádět průduchy od 110mm do 280mm.

 

Poslední novinkou letošního jara je nový materiál pro plášť komínového systému. Je jím porobeton od společnosti Ytong. Provedení komínu s tímto materiálem nabízí stavebníkům realizaci stavby v kompletním systémovém provedení nejen pro zdivo hrubé stavby jako jsou obvodové zdi či příčky, ale i komín a jeho těleso, které prochází celým domem.

11.05.2006 | redakce Bydlení.cz

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444