Vybíráme designové vypínače

Při zařizování interiérů moderních domácností je oblasti designu věnována stále větší pozornost. Každý interiér domácnosti by měl být elegantní v každém detailu a právě detaily mnohdy dotváří celkový dojem z jednotlivých místností. Samozřejmě, že je zapotřebí propojit eleganci s maximální funkčností a nebrat tedy otázku zařizování interiéru na lehkou váhu, ale věnovat jí dostatečnou pozornost.

Detaily mohou pozvednout eleganci místnosti, ale také ji zkazit
Že právě na detailech se pozná dokonale odvedená práce při zařizování interiéru, se shodují i přední tuzemští designéři a designérky. Málokdy podceníme výběr velkých kusů nábytku, ale detailům nevěnujeme takovou pozornost, jakou by si zasloužily. Přitom právě menší části mohou krásu místnosti dokonale podtrhnout a pozvednout, nebo naopak úplně zkazit. A řeč rozhodně není jen o designových doplňcích, ale o vybavení, jako jsou například designové vypínače a zásuvky.
Nejnovější barevné trendy skleněných vypínačů DECENTE
Nejnovější barevné trendy skleněných vypínačů DECENTE
Nové odstíny vypínačů dle trendů
Neony už nevládnou tak jako dříve. Volba barev směřuje spíše od jemnějších odstínů až po pastelové. To se také promítá i na rámečcích u vypínačů a zásuvek. Teplé harmonické odstíny béžové a smetanové v podání odstínu skla Mocca a smetanové bílé řady Decente podtrhnou styl vašeho domova. Velmi osobitým vzhledem disponuje barva indigo vycházející z odstínu taupe. Atraktivní vzhled na sebe upoutá kovově šedá v matném provedení skla. Mat na rozdíl od lesku po sobě nezanechá stopy v podobě otisku prstů. 

Interiérová designérka Ing. Kristýna JandíkováNa důležitost správného výběru vypínačů jsme se zeptali i designérky
I přední čeští designéři a designérky jsou si velkého významu vypínačů a zásuvek v interiéru vědomi. Jak velký vliv na design interiéru mají právě tyto detaily, jsme se zeptali Ing. Kristýny Jandíkové – interiérové designérky:


„Často se stává, že se velmi pečlivě vybírá veškeré vybavení domácnosti a pak se zapomene na vypínače. Zvolí se obyčejné celoplastové a tím se pak celé vyznění interiéru může shodit. Je důležité pečlivě vybírat i detaily s přihlédnutím k celkovému konceptu místnosti.“

Kde koupit skleněné vypínače a zásuvky?
Je pravda, že pokud se podíváte do nabídky běžných výrobců a prodejců zásuvek a vypínačů, jen málokde najdete jiné produkty, než celoplastové. Rozhodně ale existují i jiné, mnohem lépe vypadající, varianty těchto produktů. Důkaz přináší například česká firma OBZOR Zlín, která oblasti vývoje vypínačů věnuje velkou pozornost a vyvíjí neustále nové variace. Zejména produktová řada Decente, která splňuje i vysoká kritéria na design a samozřejmě i na funkčnost. Skleněné vypínače, ať už v nových odstínech nebo stávajících, je možné objednat na e-shopu nebo u svého velkoobchodu s elektroinstalačním materiálem.
  Foto vlevo: Skleněný rámeček dvojzásuvky
Foto vpravo:  Designové matné sklo na vypínači
 
Detailní nabídku designových vypínačů a zásuvek najdete na www.obzor.cz
27.01.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444