Vyberte si nové bydlení v Českých Budějovicích a okolí

Aktuální developerské projekty III.

V dnešním pokračování cyklu o nabídce nového bydlení v ČR jsme se zaměřili na několik vybraných projektů v jižních Čechách. Nechybí jeden z příkladů nového trendu v developerských projektech, jímž je rekreační bydlení, tentokrát v blízkosti Lipna, nové obytné domy vyrostly v Jindřichově Hradci a Písku.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: MANE INVEST s.r.o.

Byty na Lipně, Kovářov
Developer: MANE INVEST s.r.o.

Projekt na břehu Lipenského jezera o celkové rozloze 220 000 m2 nabízí jednak byty v rekreačních apartmánových domech a také samostatné parcely pro výstavbu rekreačních domů. V rámci projektu „Kovářovský poloostrov“ je připravována i výstavba prázdninové rekreační, obytné a sportovní zóny s potřebnou infrastrukturou včetně sportovišť (tenisové kurty, bowling, minigolf, plážový volejbal, lezecká stěna, půjčovna kol) pláže na břehu jezera, bazénu, restaurací, prodejen a dalších služeb. Jednotlivé stavby jsou rozmístěny tak, aby z každé byl výhled na jezero a měla dostatečně velkou parcelu na parkování, terasy s výhledem na vodu a zahrady k jednotlivým apartmánům. Ve vzdálenosti maximálně 300 m od jezera jsou plánovány stavby dvoupodlažní, v bezprostřední blízkosti vody jsou stavby třípodlažní, vytvářejí sevřenější celek, v jehož přízemní části budou umístěny restaurace a služby. Tato část bude lemována pobřežní kolonádou a bude navazovat na pláže a sportovní areál s výše uvedenými sportovišti, indoor střediskem s bazénem, kulečníkem, půjčovnou kol a kanceláří jachetního klubu. Ceny bytů od 1.887.120,- Kč.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: RBB INVEST, a.s.

Bytový komplex PANORAMA
Developer: RBB INVEST, a.s.

Výstavba bytového komplexu na sídlišti Hvězdárna v Jindřichově Hradci byla zahájena v srpnu 2006 a dokončena v září 2008. Projekt nabízí celkem 63 bytů ve třech bytových domech (20 + 25 + 18). Dispozice bytů jsou od 1+0 (25m2) až po 3+1 (72m2) a součástí komplexu jsou i bezbariérové byty, mezonetový byt a ateliérový byt, oba s terasami na střeše. Bytové domy s orientací bytů na jihovýchod až jihozápad mají moderní konstrukci s nízkou náročností na provozní spotřebu energií - monolitický skelet, obvodové a vnitřní cihelné zdivo, zateplení pláště 100 mm minerální vatou, tepelné a zvukové izolace jednotlivých bytů, plastová okna. V místě je kompletní občanská vybavenost - MHD, škola, školka, pošta, supermarket, v docházkové vzdálenosti nemocnice s poliklinikou. Ceny bytů již od 720.000,- Kč.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Foto: REALITY GRÉGR s.r.o.

PROJEKT Amerika 2, Písek - II.etapa výstavby (dokončeno, zkolaudováno)
Developer: REALITY GRÉGR s.r.o.

Projekt výstavby 1 bytového domu a 3 viladomů je situován do lokality Amerika 2 v klidné části města Písku a navazuje na již realizovanou 1. etapu v letech 2006 - 2007. V roce 2007 zde byla dokončena 1. etapa výstavby, předmětem které byla výstavba 2 bytových domů a prodej 17-ti parcel pro individuální výstavbu rodinných domů. V projektu se počítá se zajištěním dostatečného množství parkovacích míst. Pozemky a bytové domy jsou orientovány na jihozápad. Zcela jistě nezanedbatelným aspektem je dostupnost centra města za pouhých 10 minut chůzí, možnost využití volného času v chráněném přírodním parku Písecké hory, který s lokalitou přímo sousedí. V bezprostřední blízkosti je základní škola, mateřská škola, areál nemocnice a nákupní zóna. Projekt Amerika 2 je výsledek práce píseckého architekta pana Pavla Veřtáta. Projekt je začleněn do stávající lokality s důrazem na soulad se současnými architektonickými trendy. Dispozice bytů jsou 1+kk, 2+kk, 3+kk, 4+1 (výměry od 49,00 m2 do 117,22 m2) a cena od 1.304.840,- Kč do 3.369.600 Kč.
05.08.2010

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444