Všechno o střechách i o fotovoltaice

V Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze Holešovicích probíhá již 12. ročník mezinárodního veletrhu střešních krytin, materiálů, doplňků, izolací, řemesel a služeb pro stavbu a renovaci střech spolu s výstavou věnovanou obnovitelným zdrojům energie, která se letos představuje pod novým názvem Solar Praha a zaměřila se jako jediná v ČR na problematiku fotovoltaiky.

Česká fotovoltaická asociace

Na výstavě SOLAR PRAHA 2010 prezentuje svůj program, cíle a vize Česká fotovoltaická asociace. V současné době probíhá kampaň na podporu nových členů asociace, kdy se neplatí vstupní ani členský poplatek. Na probíhajícím veletrhu je možno si vyplnit a případně i odevzdat přihlášku ke členství.

Česká fotovoltaická asociace, o. s. sdružuje právní subjekty podnikající v oboru, majitele solárních elektráren, odborníky z oboru i ostatní zájemce o fotovoltaiku a témata s ní související. Založena byla loni v červnu. Již při svém založení měla 250 členů a v současné době přijímá denně přihlášky ke členství v asociaci. Cílem činnosti sdružení je obecně prospěšná činnost spočívající v prosazování a rozvoji využívání fotovoltaické energie, jakožto obnovitelného přírodního a ekologického zdroje energie.
Soutěže

Také 12. ročník veletrhu s sebou přináší prestižní soutěže. Stejně jako minulý rok budou moci návštěvníci hodnotit nejpoutavější expozici. Vystavovatelé si mohou z veletrhu odnést titul za nejlepší vystavovaný exponát v soutěži Zlatá taška, anebo získat ocenění za nejlepší kovovou střechu a její detail v soutěži MetalStar 2009.

Společnost Lindab např. v této soutěži reprezentuje realizace krytiny Seamline. Soutěž vyhlašuje časopis Střechy, Fasády, Izolace ve spolupráci s pořadatelem výstavy společností Střechy Praha, s. r.o. a za podpory Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR. Cílem soutěže je poukázat na krásu řemesla, vyzdvihnout kvalitní díla a jejich realizátory a motivovat osobní zájem klempířů o technický růst a zvládání náročnějších technologií.

Návštěvníci se mohou zapojit do soutěže, ve které lze vyhrát střechu na rodinný dům zdarma, především ale mají jedinečnou příležitost seznámit se s produkcí téměř 200 vystavovatelů a získat cenné informace o všem, co souvisí se střechami, i o možnostech energetických úspor pro své domy.
Lightway - přirozené světlo

Společnost Lightway, český výrobce tubusových světlovodů, se neomezuje pouze na kanceláře či rodinné domy. Vyřeší i zdánlivě neřešitelný problém – jak osvětlit schodiště denním světlem tak, aby nebylo nutné obětovat obytně nejcennější prostor u fasády budovy. Podle vyhlášky je v Praze nutné, aby schodiště bytového domu bylo osvětleno denním světlem. V pražském Central Parku se tak podařilo díky systému světlovodů Lightway. „Tubus světlovodu přivádí požadované denní světlo do každého patra schodiště, přičemž „okna“ se směrem dolů zvětšují, čímž se kompenzuje světelná ztráta“, říká Vladimír Brandejs, odborník z firmy Lightway, s jejímiž produkty se můžete seznámit na stánku č. 224.

Odolná krytina IKO

Chcete se dovědět více o vlastnostech asfaltových šindelů? Pak navštivte stánek 126, kde jsou vytaveny výrobky celosvětového specialisty na šindele - značka IKO. Tato střešní krytina je schopna odolávat extrémním podnebním podmínkám. Svým uživatelům nabízí ochranu před krupobitím, vichřicí až do rychlosti 220 km/hodinu, sněhem a ledem, pouštním žárem i UV zářením. Pokládka asfaltových šindelů je velice jednoduchá a rychlá, takže novou střechu můžete mít během několika málo dní. Kromě toho je možné bez problémů modelovat různé architektonické detaily jako jsou okna, vikýře nebo věžičky, protože šindel věrně kopíruje svůj podklad.



Izolační desky Rockwool pro ploché střechy

Výrobce izolací z minerální vlny prezentuje na stánku 112 mj. střešní desky Monrock MAX, výrobek, který svojí tuhostí a schopností roznášet zatížení prostřednictvím horní vrstvy odolává dostatečně provoznímu zatížení běžnému při montáži a údržbě střešního pláště. Deska Monrock MAX E je určena pro stavební tepelné, protipožární a akustické izolace plochých střech pod krytinu. Její důležitou vlastností je, že může být mechanicky zatížena, horní tuhá vrstva tvoří pevný podklad pro podložky kotevních prvků.

Komíny CIKO®

Komínové systémy CIKO®, které najdete u stánku 112, jsou určeny pro všechny druhy paliv a společnost CIKO na ně poskytuje výhodnou záruku 30 let. Optimální funkci komínů této značky zajišťuje speciální konstrukce tvarovek a unikátní systém celoplošného odvětrání komínového tělesa. Variabilita systému umožňuje postavit libovolný počet průduchů, při libovolné kombinaci průměrů a typů vnitřních vložek. Konstrukce systému a váha jednotlivých prvků umožňuje jednoduchou a úspornou montáž, kterou je při libovolném počtu průduchů schopen zajistit jeden pracovník. Své kvalitní a spolehlivé výrobky nabízí firma CIKO za velmi výhodné ceny.
29.01.2010 | redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444