Vše o domácí perlivé vodě

Perlivá voda, sodová voda, sifon nebo sycená voda. Mnoho názvů pod sebou skrývá obyčejnou pitnou vodu s obsahem oxidu uhličitého, tedy bublinek. Co však předcházelo perlivé vodě v plastových lahvích, kterou koupíte v každém obchodě? A jaké vychytávky nabízí současný trh?

Historie sodové vody

Jako první se výrobou sodové vody zabývali ve Francii. Zde byla patentována první sifonová láhev, jejíž fungování vesměs kopírují i láhve dnešní. Ányon Jedlik, maďarský fyzik, tedy hlavně jeho zařízení, bylo základem prvního podniku zaměřeného na výrobu sodovky. Ten byl založen v roce 1841. Od té doby uběhlo hodně let. Mnoho z nás určitě ještě pamatuje sifonovou láhev, do které se kupovaly malé bombičky. V současné době převládá nákup perlivých vod v plastových láhvích. Tahání těžkých plastových lahví a hlavně vynášení hromad plastového odpadu člověka celkem brzy omrzí.
 

Domácí perlivá voda

Domácí perlivou vodu s pomocí výrobníku a bombičky si můžete vyrobit doma, ale trochu jinak, než tomu bylo dříve. SodaStream nabízí bombičku, která vystačí na výrobu až 80 litrů perlivé vody. Když bombičku vyčerpáte, snadno ji můžete vyměnit na jednom z více jak 2000 míst po celé České republice. Sada SodaStream navíc obsahuje plastovou láhev, která se nasadí do výrobníku, je recyklovatelná a má životnost až čtyři roky. Díky tomu každý, kdo vyrábí domácí perlivou vodu tímto způsobem, značně snižuje negativní dopad domácnosti na životní prostředí. Velkým plusem je fakt, že celý tento proces probíhá v pohodlí vašeho domova, pouhým stisknutím tlačítka za cenu již od 2,57 za litr perlivé vody.
 

SodaStream do kabelky

Kromě toho, že jsou plastové láhve SodaStream ekologické, jsou zároveň i originální a stylové. V současné době nabízí SodaStream limitovanou edici lahví pro dámy. Láhve jsou velmi lehké, s plastovým uzávěrem. Vzhledem k tomu, že mají objem půl litru, vejdou se skvěle do kabelky. Ať už potřebujete mít po ruce láhev s pitím pro případ žízně nebo třeba do posilovny. Mezi láhvemi z limitované edice je i jedna, jejíž design vytvořila ambasadorka SodaStream Andrea Verešová.
 

 

Black & White 

SodaStream nabízí i černo-bílou verzi. Právě teď se na trhu objevila vánoční edice s označením Black & White. Černo-bílá je nesmrtelná elegantní kombinace. Zároveň je to i neutrální spojení barev, které zapadne do jakékoliv kuchyně. SodaStream Black & White je tak doplňkem praktickým, ale i užitečným. Díky němu zajistíte pitný režim sobě i své rodině. 
 

Ochucená perlivá voda

Pro ty, které obyčejná perlivá voda omrzela, připravil SodaStream několik příchutí. Novinkou je zelený čaj s mátou. Zelený čaj je v kombinaci s perlivou vodou velmi osvěžující a povzbuzující. Zároveň má antibakteriální a antivirotické účinky, a to na podzim zajisté přijde vhod. Současně jsou v nabídce i další příchutě. S cukrem či bez cukru. Slazené ovocnou šťávou. Vitamínové. Vybrat si můžete z více než dvaceti příchutí.
 

Nealko či alko

Nemáte zrovna chuť na ovocnou perlivou vodu, ale dali byste si třeba míchaný drink? Není problém. SodaStream přichází s novinkou v podobě Party boxu. Koktejlový balíček nabízí hned dvě příchutě – klasické Mojito nebo současnou hvězdu mezi míchanými nápoji Moscow Mule. Party Box obsahuje kromě těchto dvou příchutí i litrovou nápojovou láhev. Ta v sobě skrývá malé tajemství. Při pohledu skrze ni totiž uvidíte tváře vašich kamarádů jako tváře zvířecí. Obě příchutě jsou sice bez alkoholu, ale pokud byste měli zájem, rozhodně není problém do drinku alkohol přidat.  
25.11.2016 | PR
  • SodaStream

    Společnost SodaStream je specialistou na perlivou vodu nachystanou v pohodlí domova bez tahání lahví a jedničkou mezi perlivými vodami v počtu vypitých litrů. Díky ucelené nabídce výrobníků domácí perlivé vody SodaStream a souvisejícího příslušenství si nachystáte vlastní perlivou vodu v pohodlí domova, kdykoliv dostanete chuť se napít.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444