Víte, jak uklízet?

Jen málokdo dnes při úklidu v domácnosti nepoužívá mycí a čisticí prostředky, které mohou řadu nijak zvlášť oblíbených činností výrazně usnadnit. Pomoc je o to účinnější, pokud víme, které z nich je vhodné kdy použít a jak.

Péči o kuchyň, koupelnu, ale i WC lze svěřit čistícím prostředkům řady Bref, proti mikroorganismům můžete účinně zakročit s pomocí prostředků řady MaxSan, které neobsahují chlór. Pro čistotu a lesk povrchů jsou určeny přípravky Clin, pro myčky na nádobí je určena řada Somat.

Čisté podlahy a další omyvatelné plochy

K úklidu podlah i ostatních omyvatelných ploch lze použít jednu z posledních novinek řady MaxSan - víceúčelový čistič MaxSan Universal Lemon se svěží vůní citrónu. Ten je určen pro pravidelné čištění a dlouhodobou dezinfekci všech typů omyvatelných ploch, jako jsou např. podlahy (dlažby, PVC, laminát). Omývat jimi můžete i dětské hračky, židličky, svačinové boxy, lahvičky, nočníky apod. Kromě antibakteriální ochrany až na 48 hodin zaručí dokonalou čistotu a lesk. Přípravek nezanechává skvrny a po jeho použití bude celá vaše domácnost příjemně vonět. Přípravek se používá ve zředěné formě a materiály, které přijdou do kontaktu s potravinami, je nutné po aplikaci prostředku opláchnout. Jelikož přípravek neobsahuje chlor, nemusíte se bát nepříjemného chlorového zápachu.

Naleštěná okna

První jarní slunce zpravidla vede k rozhodnutí umýt okna. Nejprve sundejte záclony a vyperte je při teplotě 30˚C. Zpět na místo je věšíme ještě trochu vlhké, aby se vyrovnaly, ale pokud možno až po úklidu v místnost, aby se znovu nezaprášily. K mytí oken použijte Clin na okna a rámy, který perfektně odstraní nečistoty z oken, rámů a okenních parapetů a jediným lehkým setřením vrátí oknům oslnivý lesk beze šmouh. Díky speciální technologii aktivně zabraňuje vzniku stop po dešti. A pak tu máme další plochy, o které je potřeba se postarat a dodat jim lesk. Clin Multi-Shine rychle a účinně odstraňuje běžné nečistoty z více než dvaceti různých povrchů – počínaje sklem či plasty a konče ocelí, nebo dokonce kůží. Díky speciální receptuře lze Clin Multi-Shine používat i na choulostivé povrchy, jako je televizní obrazovka, stereo souprava nebo pracovní deska z přírodního dřeva či mramoru. Výsledkem bude zářivě lesklý povrch bez šmouh.

Důkladný úklid v kuchyni

Při větším úkladu je vhodné postupovat systematicky po jednotlivých místnostech. Mastnota, v níž se má tendenci zachycovat prach potřebuje odstranit ze sporáku, mikrovlnné trouby i digestoře. Nepříjemnou práci vám usnadní Bref Power Odmašťovač, který si poradí i s obzvláště odolnou a připálenou mastnotou, s nánosy špíny, ale také třeba s motorovým olejem i se sazemi. Má velmi účinné složení, takže nebudete muset zašpiněná místa drhnout silou. Ve formě spreje je Bref Power Odmašťovač účinný i pro čištění těžko dostupných koutů a spár. V kuchyni se skvěle uplatní také MaxSan Dezinfekční čistič, dezinfikuje všechny omyvatelné plochy v domácnosti, jako jsou například odpadkové koše, dětské židličky, ale stejně dobře vyčistí i kliky od dveří, hračky, WC prkénka  nebo zvířecí klece či pelíšky apod. Díky praktické pistoli se jím dostanete i do špatně dostupných míst. Nezapomeňte, že materiály, které přijdou do kontaktu s potravinami, je nutné po aplikaci tohoto přípravku dobře opláchnout. Zanechává po sobě příjemnou vůni bez chloru.

Hygienicky čistá koupelna a toaleta

Největším problémem v koupelnách a WC je usazování vodního kamene. K jeho odstranění nám dobře poslouží Bref Power Odstraňovač vodního kamene. Jeho účinné složení, takže jednoduše odstraňuje je určeno také na zbytky mýdla, rzi, odolnou špínu a další nečistoty. Oceníte ho tedy také pro udržování čistoty i na jiných místech v domácnosti. Vytváří bohatou pěnu, která nestéká. Díky tomu působí na nečistoty podstatně déle než jiné běžné čisticí prostředky. Účinným pomocníkem při drhnutí WC mísy je určitě Bref Tornádo 100% Samočisticí gel na bázi kyseliny chlorovodíkové. Ten díky extra silné samočinné receptuře zajistí bez velké námahy dokonalou čistotu a dezinfekci nejen nad vodní hladinou, ale i pod ní. Na závěr úklidu toalety lze doporučit připevnění WC bloku Bref Power Aktiv. Tato řada čtyř kuliček v sobě ukrývá recepturu se čtyřmi funkcemi:  hygienickou čistotou, čistící pěnou, ochranou před vodním kamenem a dlouhotrvající svěžestí.

Mytí nádobí v myčce

Myčka je bezesporu vynikajícím pomocníkem v kuchyni, zejména ve spojení s  vhodnými mycími prostředky. Somat Multi-Perfect Gel Ocet v sobě spojuje mycí prostředek v jedné komoře a posilovač mycí síly ve druhé komoře. Je tak dokonale účinný proti zaschlým nečistotám. Jednoduše se dávkuje, rychle a beze zbytku se rozpouští. Je účinný okamžitě po zahájení mycího programu a díky tomu je i ideálním řešením pro krátké mycí programy. Somat Multi-Perfect Gel Ocet v sobě samozřejmě zahrnuje všechny funkce novodobého mycího prostředku, tzn. funkci soli, oplachovač, ochranu skla a lesk nerezového nádobí.

02.03.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444