Víte, co je to parapet?

Obykle si pod pojmem parapet představíme desku, která kryje zdivo pod oknem. Označuje se tak ale i samotná vyzdívka od podlahy k oknu. V architektuře se význam slova rozšiřuje o nízkou zídku, jež má funkci zábradlí. Běžně tak ale označujeme desku pod oknem, která má také estetickou funkci a chceme, aby byla hezká i praktická. Často ji užíváme jako odkládací plochu. Design okenních parapetů dotváří vzhled interiéru i exteriéru domu.

Vysokým nárokům na funkčnost, kvalitu a design vyhovují okenní parapety Helopal. Vybírat můžete z mnoha odstínů, typů, zvolit matný či lesklý povrch. Parapety Helopal z litého mramoru lze použít v interiéru i exteriéru. Jsou snadno udržovatelné, odolné proti skvrnám, zajišťují optimální tepelnou prostupnost a jsou odolné proti povětrnostním vlivům a mrazu. Firma dodává parapety na míru a vyhoví také vašim zvláštním přáním, jako je speciální tvar parapetu, výřezy, horkovzdušné průduchy, apod.

Helopal reprezentuje více než třicetiletou zkušenost výroby a dodávek parapetů z litého mramoru. Stále se však snaží svou nabídku rozšiřovat, technologicky inovovat a přizpůsobovat sortiment aktuálním nárokům jak v oblasti kvality,tak designu. Novinkou na trhu je puristický jednobarevný parapet Purtamo nabízený v několika pastelových odstínech.

Systém Helopal Contact zaručuje dokonalé napojení parapetu, jež ochrání zdivo, fasádu i okna. Tento inovativní systém zajistí spolehlivé a vodotěsné spojení parapetu s oknem a fasádou. Zabrání vnikání vody do stavby, ochrání omítku a zlepší tepelnou izolaci v oblasti napojení parapetu s oknem.

Víc než parapet

Parapet Helopal můžete uplatnit i jako umyvadlovou desku či barový pult. V interiéru i exteriéru jej lze navíc užít k zakrytí zdiva, obkladu stěn, jako obrubu zábradlí nebo bazénů. Součástí nabídky firmy Helopal je i široký parapet pro posezení. Parapety Helopal tak poskytují více než jen odkládací plochu pro květiny.

 

Více informací: www.helopal.cz 

07.10.2009 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • Stavona, spol. s r.o.

    Stavona, společnost s ručením omezeným, vznikla roku 1991. Od počátku působí v oboru výroby oken, dveří, výloh, zimních zahrad, posuvných stěn a rolet, včetně příslušenství (parapety, sítě proti hmyzu, žaluzie apod.).


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444