Víte, co je to například „rádio do zdi“?

Že vám „rádio do zdi“ nic neříká? Elektroinstalace je víc než jen vypínače a zásuvky. Nabízí mnoho užitečných „vychytávek“, které učiní bydlení ještě komfortnější, praktičtější i bezpečnější. Bohužel se o nich dozvídáme většinou tehdy, když už máme postaveno nebo zrekonstruováno. A proto je dobré vědět, co všechno můžete od své elektroinstalace a elektromontéra chtít.

Nabíječka USB vždy po ruce aneb zásuvka 2v1!

Zásuvky s vestavěnou USB nabíječkou, které se 100% hodí do  každé domácnosti. Telefon, tablet, notebook, foťák… nabíječka je stále po ruce. Najednou lze využít jak standardní „kolíkovou“, tak USB nabíjecí zásuvku. Navíc lze jednoduše standardní zásuvky vyměnit za nové s USB. Požádejte elektrikáře.

„Rádio do zdi“

Je to malé, praktické, designově vyladěné řešení ozvučení místností, které ušetří spoustu místa. Hned v několika designových řadách vypínačů a zásuvek lze v rámci elektroinstalace realizovat vestavné FM digitální nebo internetové rádio, nově s Bluetooth připojením, a reproduktor. Zabudovat je zvládne každý elektrikář. Rádio do zdi je vhodné jak pro novostavby, tak i rekonstrukce. Stačí využít přívod 230 V a napřímo rádio instalovat samostatně nebo do vícenásobného rámečku s vypínačem nebo zásuvkami. A nezabírá žádné místo.

Potřebujete vypínač v místě, kam nevedou nebo kam není možné vést kabely?

Bezdrátové vypínače s radiofrekvenčním ovládáním (RF) opravdu nalepíte tam, kam potřebujete: na pelest dětské postýlky, na prosklenou plochu či dlaždičky apod. Spínání funguje spolehlivě a naprosto bezpečně. Žádné sekání a dodatečné natahování kabelu. K ovládání osvětlení (spínání i stmívání) i žaluzií a rolet můžete využít i malých ručních dálkových ovladačů.

I když nejste doma, tak víte, kdo zvonil u dveří. Uvidíte jej třeba na mobilním telefonu.

Kvalitní domovní telefony lze dokonale sladit s elektroinstalací uvnitř domu a vše tak mít v jednotném designu. Navíc vám moderní domovní telefony umí ukázat, co se děje přede dveřmi, a to i v době, kdy nejste doma. Domovní telefony Welcome Midi tvoří venkovní audio a video tabla z ušlechtilé oceli s integrovanou barevnou kamerou, dotykové vnitřní videotelefony se 7" displejem a  hands-free audiotelefony taktéž s displejem. Díky videotelefonu víte o každém, kdo zvonil u vašich dveří. Z bezpečnostních důvodů jsou vždy uloženy 3 snímky do paměti. Vnitřní hands-free audiotelefon vám ukáže, jak snadná je komunikace bez sluchátka.

Je z čeho vybírat

Svět vypínačů ABB nabízí více než 16 designových řad a přes 100 barevných a materiálových kombinací. Uvedené vychytávky lze realizovat téměř ve všech designových řadách.

Doporučení na závěr

Je nutné, aby zásahy do elektroinstalace prováděl vždy pouze elektrikář. Pokud se poradíte např. s elektromontérem ABB, budete překvapeni, jaké možnosti vám moderní elektroinstalace skýtá. Více informací na www.svetvypinacu.cz a www117.abb.com.
22.11.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444