Vitaminové bomby z Kruhu

V dnešní době stále více lidí přemýšlí, jak žít co nejzdravěji a mimo jiné také jak poskytnout svému tělu co nejvíce přirozených vitamínů. Řešení může být jednoduché: Pěstujte užitkové keře ze subtropického zahradnictví Kruh.

Proč pěstovat rostliny z Kruhu?

Subtropické zahradnictví Kruh má čtyřicetiletou tradici v pěstování nejen subtropických a tropických rostlin. Nabídka se v posledních letech stále rozšiřuje a najdete zde novinky jako třeba beztrnné maliny či angrešty odolné vůči padlí. V současné době  toto zahradnictví funguje zčásti jako velmi vyhledávaný zásilkový obchod www.zahradnictvikruh.cz. V e-shopu si rostliny vyberete a firma vám je zašle na dobírku. V prodejním zahradnictví, které se nachází v Kruhu u Jilemnice, si zase můžete rostlinky sami vybrat ve sklenících a na rozsáhlých venkovních plochách. Výhodou je, že většinu rostlin toto zahradnictví nabízí zakořeněných v kontejneru, proto je můžete vysazovat od jara až do podzimu, aniž byste riskovali, že se neujmou. Pochopitelně každému zde rádi poradí s výběrem vhodných odrůd do konkrétních podmínek.

Malá ochutnávka vitamínů

Maliníky
Zahradnictví Kruh má  v nabídce velké množství různých odrůd tohoto fantastického ovoce. Plody jsou velmi vyhledávaným antioxidantem, obsahují biotin, který je nazýván vitaminem krásy, vitaminy A a C, železo a mnoho dalších pro tělo důležitých látek. Neměli bychom zapomínat ani na listy tohoto keře, které můžete sbírat v létě, nasušit si je a poté si je přidávat do čaje. Listy obsahují kyselinu salicylovou, která se často využívá v kosmetickém průmyslu a pomáhá při boji s akné. Za minimální péči se vám keře odmění velkým množstvím lahodných plodů, které se hodí k přímému konzumu i dalšímu zpracování. Pokud nejste majiteli zahrádky a chtěli byste maliny pěstovat na balkoně nebo jinde v nádobě, máme pro vás skvělý tip – maliník KATEWONDER®. Jde o beztrnnou odrůdu vhodná  i pro pěstování v květináčích, která má plody s výbornou chutí.

Rakytník
V poslední době patří k nejvyhledávanějším rostlinám. Opadavý keř rostoucí do velikosti okolo dvou metrů patří mezi dvoudomé rostliny, proto je nutné pěstovat jak samčí tak samičí rostlinu. Výhodou ovšem je, že jedna samčí rostlina opyluje až sedm samičích rostlin, zajití vám tak každoročně velkou sklizeň plodů. Oranžové, žluté nebo červeně zbarvené bobule jsou velké kolem jednoho centimetru a mají vysoký obsah vitamínu C. Z plodů lze dělat šťávy, marmelády, džemy, nakládají se, používají se k výrobě olejů nebo třeba pleťových gelů. Z keře se sbírají i listy a větve. Ty mají totiž tonizující účinky.  Rakytník roste v jakékoliv půdě a snáší i vysoké mrazy, proto je vhodný do všech oblastí. S tímto keřem, který bude každoročně obsypaný bobulemi plnými vitamínů určitě neuděláte chybu.

Borůvky
Kdo by neznal lahodné modré až fialové plody z lesa, kde jich rostlo habaděj. Dnes už si pro tyto výjimečné antioxidanty nemusíte hodit do lesa, ale můžete je pěstovat v zahradě nebo v nádobě na balkoně. V nabídce Kruhu najdete různé druhy borůvek např. Amelanchierovu borůvku, která má lahodné plody a pěstuje se podobně jako rybíz. Pro její výsadbu nemusíte shánět rašelinu nebo hrabanku, protože tento opadavý keř si vystačí s půdou, kterou máte v zahradě. I při minimální péči  na keři zanedlouho uzrají modré bobule, které  mají výbornou, sladkou chuť. Na plodech si můžete pochutnat přímo z keře, dělat z nich šťávu nebo je dále zpracovávat.
Můžete se rozhodnout také pro kanadskou borůvku s obrovskými plody. Bobule mají velikost až okolo dvou centimetrů a objevují se na keři v hroznech. Chuť plodů je velmi dobrá, sladká a připomíná nám známé borůvky z lesa. Keř pěstujeme v kyselé půdě (rašelina, hrabanka, substrát na brusinky a borůvky) na slunečném nebo polostinném stanovišti.
Zimolez kamčatský sice nepatří přímo mezi borůvky, ale vzhledem se jim podobá. Tento keř zvaný také jako jarní borůvka začíná plodit už od května, proto je prvním ovocem, dozrává většinou i před jahodami. Plody mají podlouhlý tvar, modrou barvu a lahodnou osvěžující chuť. Bobule můžete přímo konzumovat z keře nebo je využít na další zpracování.

Vyzkoušejte tyto keře plné vitamínů a sami poznáte, že za málo péče se vám odvděčí výbornými a navíc zdravými plody, které jsou plné vitamínů. Všechny tyto rostliny a  ještě daleko větší nabídku najdete v internetovém obchodě www.zahradnictvikruh.cz nebo v prodejně v Kruhu u Jilemnice.
15.08.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444