Víme, jak uklidit a neztrácet přitom čas

Uklízení může celkem dobře posloužit i jako relaxace. Kolikrát za měsíc se však nacházíte ve stavu, kdy vás tahání vysavače nebo mopu uklidní? Kolikrát za měsíc naopak nemáte na úklid ani pomyšlení? Máme pro vás chytré řešení.

Slyšeli jste už o robotických pomocnících v domácnosti? Zapomeňte na předsudky nebo internetová fóra, ve kterých se probírají jejich problémy s funkčností těchto výrobků. Česko má za sebou první vlnu nákupů robotických vysavačů, která vytvořila mezi kvalitními a nekvalitními výrobky jasnou hranici.
Někteří však díky špatným zkušenostem s levnými a nefunkčními produkty nedokážou robotickému vysavači přijít na jméno. Jejich frustraci lze pochopit, nicméně stejně jako nedělá jaro jedna vlaštovka, není dobré odsoudit celou kategorii na základě negativní zkušenosti malé skupiny. Technologie robotických vysavačů se totiž velmi rychle vyvíjí. V loňském roce přibylo na celém světě přes 1,5 milionu spokojených majitelů robotických vysavačů iRobot Roomba.
Místo hospodyně robot
 
Pro názornost se podívejme na konkrétní případ, jak robotičtí pomocníci dramaticky zkracují čas potřebný na úklid domácnosti. Petr a Pavla pracují na vyšších postech ve středně velké firmě. V zaměstnání tráví spoustu času, a tak na údržbu domácnosti mnoho prostoru nezbývá. Jelikož splácí několik půjček, hospodyni si dovolit nemůžou. V rodině žijí i dvě děti, 1,5letá Kristýnka a 10letá Petra.  

Problém s trvalým nepořádkem na podlaze se nakonec rozhodli vyřešit pomocí robota. Před necelým rokem si pořídili iRobot Roomba 770 a nemohou si ho vynachválit. „Robota jsem naprogramoval na pravidelný úklid mezi 10. a 11. hodinou každý druhý den,“ vysvětluje Petr. „Jde o to, že přesně v tuto dobu jsme oba v práci, Petra je ve škole a malá Kristýnka v jeslích nebo s babičkou na procházce. Robot má proto dost času na úklid,“ dodává Petr.
Pavla přišla s nápadem, Petr vybral

S nápadem na robotický vysavač přišla Pavla. „O iRobotu mi vykládala moje kamarádka, takže první myšlenka vzešla ode mě. Ale Petr se toho moc rád ujal a dnes jsou s Roombou velcí kamarádi,“ dodává Pavla. K provozu zatím nemají ani jeden výhrady. „Ano, jsme s Roombou moc spokojení, ale chápu to trochu jako odměnu za skutečnost, že jsem robotický vysavač vybíral celkem dlouho a pečlivě, načetl jsem spoustu nezávislých testů a recenzí a hlavně jsem nechtěl na takto složité věci šetřit. To se mi vyplatilo. iRobot má tradici, rozumí robotice a nedělá milion věcí najednou,“ říká Petr.

Petr má celkem nekompromisní názor na srovnání iRobotu Roomba a klasického vysavače. Robotický vysavač kvůli menšímu výkonu motoru zatím není 100% náhradou za kvalitní a výkonný vysavač, na druhou stranu levné vysavače z elektra za 4000 Kč mají celkově horší efektivitu než Roomba. Když totiž Roomba začne vysávat, neskončí, dokud každé místo neprojede 4x. 
Nezávislé testy potvrzují 98% účinnost

Nezávislé testy přiznávají robotickým vysavačům iRobot Roomba až 98% účinnost. Z celkem 100% nečistot a prachu na podlaze tedy v rámci jednoho uklízecího cyklu posbírá Roomba 98 %. Nejnovější série 700 vysavačů Roomba disponuje velmi účinnou adaptivní hlavou složenou ze dvou proti sobě rotujících kartáčů. V levných vysavačích kartáče nenajdete žádné. Cílem však není srovnávat nesrovnatelné. Kvalitní a výkonný ruční vysavač se vám bude stále hodit na hloubkový úklid.

Robotický vysavač iRobot Roomba od specialisty na robotiku řeší každodenní starosti s úklidem. Díky chytré technologii navigace a pohybu v místnosti iAdapt, technologii detekce silně znečištěných míst Dirt Detect, ochraně proti zamotání do kabelů či třásní od koberce ANTITANGLE, 42 senzorům, speciálnímu nárazníku chránícímu váš nábytek a mnoha dalším vychytávkám můžete vysávání pustit z hlavy a místo toho se věnovat rodině, sportu nebo třeba zábavě. iRobot garantuje 100% funkčnost a originalitu svých výrobků a svůj závazek vůči klientům stvrzuje špičkovým zákaznickým servisem.

Více informací na www.irobot.cz
17.05.2013 | PR - Certus Mercatus

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444