Víkend ve Frankfurtu - veletrh Ambiente

Lampy, Ambiente 2006. Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH - Jean-Luc Valentin

Lampy, Ambiente 2006. Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH - Jean-Luc Valentin

Další ročník veletrhu Ambiente, největší výstavní akce spotřebního zboží na světě, se bude ve dnech 9.- 11. února konat ve Frankfurtu nad Mohanem. Jeho hlavními částmi jsou výstavy Dining, Giving a Living, na nichž se prezentují nejnovější designové trendy a špičková produkce z oblasti stolování, dárků a bytových doplňků. Své výrobky zde představí celkem 4 600 vystavovatelů z 90 zemí, téměř 40 jich je z ČR.

Oceněná sada Mr. Egg. Foto: Moravské sklárny Květná

Lampy, Ambiente 2006. Foto: Messe Frankfurt Exhibition GmbH - Jean-Luc Valentin

Odborná porota uděluje na veletrhu Ambiente pravidelně cenu Design Plus, která je určena výrobkům udávajícím trend v oboru. Oceněné exponáty musí splňovat řadu kritérií - hodnotí se kvalita designu, inovativní výrobní technika, užití materiálu, výrobek musí být atraktivní, ale také ekologický, užitečný a dostupný na trhu, ale ne starší než dva roky. Loni cenu získala designová kolekce skla Mr. Egg z Moravských skláren Květná (design O.Chorchoj), která byla nominována také na další prestižní ocenění udělované v rámci Ambiente, cenu German Design Award 2007.


K doprovodnému programu veletrhu Ambiente patří např. výstava Talenty, která už od roku 2001 dává prostor mladým designérům, kteří mohou své návrhy nebo prototypy výrobků předvést nejen přibližně 140 tisícům návštěvníků z celého světa, ale také odborné veřejnosti, výrobcům i distributorům.

Letos poprvé se bude na Ambiente konat Trienále Světové stříbro se stovkou unikátních ukázek příborů, stolních a bytových doplňků z Německa i ze zahraničí, proběhne soutěž Výrobek roku o nejlepší zástupce spotřebního zboží z plastu, k zajímavostem patří 2. ročník německé olympiády v umění pražení kávy. V rámci veletrhu se konají také odborné přednášky, jedním z letošních témat je Feng Shui. Už tradičně se Ambiente dostává také za brány výstaviště - s nejnovějšími trendy oblastí Dining, Giving a Living se mohou lidé seznámit také ve vybraných výkladních skříních v ulicích Frankfurtu.

 

Šestatřicet českých vystavovatelů představí ve Frankfurtu především výrobky ze skla a porcelánu. Mezi účastníky je kromě VŠUP Praha, která obeslala výstavu Talenty, a Skláren Květná např. také karlovarský Moser, podnik který v roce 2007 slaví významné výročí: Od roku, kdy Ludwig Moser založil v Karlových Varech ryteckou dílnu a obchod letos uplyne 150 let.

 

Více informací najdete na

http://ambiente.messefrankfurt.com/frankfurt/en/home.html

07.02.2007 | sm - redakce Bydlení.cz

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444