Více přírody do interiéru: Dekorakryl

Realizace Stolařství Unzeitig

Realizace Stolařství Unzeitig

Společnost AkrylDek s.r.o. přináší na mezinárodní trh unikátní a výjimečný materiál Dekorakryl ANLI, který dokáže výrazně pozměnit jakýkoli interiér. Jde o ekologicky čistý deskový materiál, který nabízí pestrý výběr dekorů se zalitými nebo zalisovanými přírodninami (tráva, listy, květy, bambus, říční kámen a mnoho dalších).

Co je Dekorakryl?

Dekorakryl je vyroben z Polymethylmethakrylátu (PMMA), běžně známého jako plexisklo nebo akrylátové sklo se zalitými nebo zalisovanými přírodninami. V plexiskle jsou zalité skutečné bambusové stonky, říční kameny nebo další přírodniny. Přesto se dá s deskami pracovat, tedy libovolně je formátovat. Lze je formátovat na míru, srážet hrany, frézovat rohy, leštit hrany či celé plochy nebo vrtat otvory. Vše se přizpůsobuje individuálním potřebám klientů.
 

Pro koho je určen? 

Dekorativní akrylátové desky jsou určeny pro výrobce nábytku, bytových zařízení, architekty, designéry, stavební firmy a další zpracovatele. 
 

 

Možnosti využití

Deskový materiál se hojně používá v komerčních i soukromých interiérech. Použitím Dekorakrylu lze vytvořit malý kousek ráje v ordinacích, čekárnách, salónech, restauracích, kancelářích či domácnostech. Tento materiál se díky široké škále přírodnin v různých barvách přizpůsobí jakémukoli interiéru. Jde o výbornou alternativou skla, grafoskla a jiných běžně používaných materiálů, proto najde široké využití v interiérovém designu, zejména pro:
 

Výhody a nevýhody Dekorakrylu

Výhody:

  • Výborná propustnost světla
  • Tepelná odolnost
  • Dlouhá životnost
  • Nízká hmotnost
  • Snadná údržba

Nevýhoda:

Tepelná stálost Dekorakrylu je certifikována do 80°C, tudíž jej nelze použít v exteriéru, v sauně nebo v bezprostřední blízkosti otevřeného ohně (kamna, krby, plynová varná deska v kuchyni). 

 

Čištění a údržba

K čištění se používají běžné čistící prostředky kromě sava a acetonu. Čistit můžete hadříkem nebo houbičkou s hladkým povrchem. V případě poškrábání lesklého povrchu lze šrámy rozleštit pastou na karoserie pro vysoký lesk. Pokud dojde k poškrábání perličky lze šrámy zatavit plamenem a rozleštit.
 

Druhy kolekcí 

DeLuxe Collection (PETG) a DeLuxe Collection (PS) jsou druhy materiálů vyrobené metodou lisování několika vrstev plastu. Objemového efektu rostlin se dosahuje dvojí vrstvou výplně. Materiál je lehčí než sklo, nerozbitný a voděodolný. Výplně těchto kolekcí jsou bambus, tráva, květy, listy, větve, řasy.
 
Classic Collection (PMMA) je univerzální náhrada skla nebo Grafoskla v interiérech s výbornou propustností světla umocněná nádherným efektem přírodních náplní různých typů rostlin. Tato kolekce se vyrábí pomocí metody odléváním. Můžete si vybrat z výplní - bambus, tráva, květy, listy, větve, ginkgo biloba, obilí, rýžová stébla, kávová zrna. Tato kolekce je voděodolná, lehčí než sklo, ale používá se pouze pro rovné plochy a výplně.
 
Light Collection (PMMA) povrchově imituje nefrit, mramor, onyx, granit. Vyniká dobrou propustností světla a nádhernou barevnou strukturou, proto se hojně využívá jako obklad stěn, stropů, barů, recepcí a pultů nebo pro výrobu interiérového osvětlení – lampy, světla, podhledy. Zvýrazněného efektu dosáhnete podsvícením.
 
Stone Collection (PMMA) vytváří imitaci mořských a říčních útesů ve vašem interiéru, pomocí výplně říčním kamenem. Odolnost Dekorakrylu dovoluje jeho využití pro výrobu stolní desky, barového pultu, designového umyvadla nebo dekoraci zrcadla. Ve spojení s podsvícením je vhodný pro úpravu stěn jako zdroj světla v interiéru.


Více informací najdete na: www.akryldek.com.
10.10.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • ŠPINAR - software s.r.o.

    Fima ŠPINAR – software s.r.o. je výhradním dodavatelem programu TurboCAD, TurboFLOORPLAN, TurboCADCAM a dalších cca 50 programů pro český a slovenský trh. Společnost dodává také vlastní produkty DAEX, které nabízí na světovém trhu.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444