Více místa v bytě

Řešením jsou posuvné dveře

Malé byty, velké byty, kanceláře, domácí šatny – tam všude se hodí posuvné dveře, které zbytečně nezabírají místo, ale naopak ho ušetří. Pokud se při plánování posuvných dveří navíc instaluje stavební pouzdro, stane se součástí zděné či sádrokartonové zdi a dveře se pak zasouvají přímo do stěny.

Stavební pouzdro je moderní technologie, která ukrývá posuvné dveře do zdi. Zasunuté dveře nejsou vidět a navíc nepřekáží jinému nábytku, který se dá přistavit těsně ke dveřím. Stavební pouzdro se skládá z kovového rámu a plechového pouzdra, do něhož se zasouvají dveře. Dále je to posuvný mechanismus v horní části pouzdra s tvrzenými plastovými kolečky. Při instalaci pouzdra ve starším bytě je třeba část zdi vybourat, protože pouzdro bude její součástí. U novostavby takový problém nevzniká, protože se umístění pouzdra navrhne už v projektu. 
 
Jak na instalaci 
Instalace stavebního pouzdra a posuvných dveří není složitá. Pouzdro je v jednom celku, jen se u běžné zdi musí počítat s betonovým překladem, protože pouzdro není nosné, stejně jako u dveří či oken. Pouzdro se pak překryje omítkovou stěrkou a malbou a spojí se se sousední zdí. Nikdo nepozná, že se ve stěně nachází speciální plechová část, kde se posuvné dveře „ukryjí“. Během stavby pouzdra se používají vzpěry, aby se nezprohýbaly jeho okraje. Stavební pouzdra se pak liší tloušťkou „kapsy“ podle toho, zda se v nich budou používat dřevěné, laminátové či skleněné dveře. Existují pouzdra pro jednokřídlé i dvoukřídlé dveře.
Vyberte si z mnoha dekorů dveří SAPELI a PORTA DOORS
Do stavebních pouzder JAP se hodí dveře SAPELI i dveře PORTA DOORS. Výrobci těchto značek patří k nejvýznamnějším producentům dveří v Česku. V jejich sortimentu se nachází dveře otočné, posuvné, skládací i kyvné v mnoha dekorech přírodních dřevěných dýh a imitací dřeva pro syntetické povrchy dveří. Atraktivní je také použití celoskleněných dveří pro stavební pouzdra. Sklo totiž propouští světlo a skleněné dveře získají jiný barevný nádech v přirozeném či umělém světle. Celoskleněné dveře jsou také součástí celých skleněných stěn v moderních kancelářích či bytech.
Také design dveří prochází svým vývojem. Dnešním trendem jsou skryté zárubně, které umožňují, aby byly dveře v jedné rovině se stěnou. Rovnou linii tak neruší vystouplé kovové zárubně. Ty mají naopak speciální tvar a instalují se do zdi, poté se překryjí barvou. Kovové závěsy, na nichž dveře visí, nejsou vidět, protože jsou umístěny uvnitř zárubně. Pokud nechcete mít obložkové zárubně u posuvných dveří, ale líbí se vám, jak se dveře zasouvají do zdi, vyberte si bezobložkové stavební pouzdro. U modelu EVO LINE mizí klasické dřevěné obložky, ale kolem stavebního otvoru je ponechán jednoduchý hliníkový rámeček. U modelu ABSOLUTE LINE už není žádný náznak obložení. Jen čistá linie stěny a posuvné dveře.
Novinkou je grafosklo s grafickými motivy či fotografií
Právě u bezobložkových stavebních pouzder se nejvíce využívají celoskleněné dveře. Tloušťka plechové „kapsy“, do které se skleněné dveře zasouvají, je jen 100 mm. Dojem lehkých a vzdušných skleněných dveří je pak dokonalý.  Už žádné masivní obložení, jen stěna a dveře, které jdou snadno otevřít a zavřít. Pokud toužíte po stylových dveřích, vyberte si grafosklo, kdy se fólie s grafickým motivem, fotografií či textilním strukturou vlisuje přímo mezi vrstvy skla. Sklem s grafickým motivem prochází světlo a vytváří další efekty. Grafosklo si oblíbili projektanti, kteří navrhují moderní interiéry kanceláří i bytů.
Firma Studio Interiér Janíček dodává a montuje dveře a zárubně SAPELI a PORTA DOORS včetně různých druhů dveřních systémů od roku 1999. Spolupracuje s renomovanými výrobci, takže svůj sortiment postupně rozšířila o dodávky celoskleněných dveří a montáž celoskleněných stěn, stavebních pouzder JAP, stahovacích schodů, schodišť, zábradlí, ale také dřevěných, vinylových a laminátových podlah. Bytové zařízení a doplňky vystavuje v největším českém showroomu dveřních systémů v Mladé Boleslavi, kde je na 120 druhů dveří a zárubní, všechny modely stavebních pouzder JAP a atraktivní celoskleněné dveře a stěny včetně ukázek grafoskla.
09.01.2014

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444