Venti MAX zateplí provětrávanou fasádu

Předsazené, neboli provětrávané fasády dokážou vdechnout bydlení neotřelou podobu. Účinně přitom řeší nejen zateplení, ale znamenají velký přínos i z hlediska akustiky, neboť podstatně omezují hladinu zvuku, který pronikne zvenčí do interiéru. Dnes už nekrášlí jen průmyslové či administrativní objekty, ale čím dál častěji se objevují i u bytových domů. Novinka v oblasti tepelných izolací, polotuhá dvouvrstvá deska z kamenné vlny ROCKWOOL Venti MAX, je určena právě pro zateplení tohoto druhu fasád.

Při tomto způsobu zateplení se izolace z kamenné vlny vkládá mezi rošty z kovových profilů, případně mezi dřevěné latě, které představují spojení nosné konstrukce s fasádním obkladem. Izolace je mechanicky přikotvena k obvodové stěně, dále následuje nosná konstrukce pro realizaci fasádního obkladu. Typ konstrukce přitom závisí na zvoleném druhu obkladu a požadavcích požárních předpisů. Mezi tepelnou izolací a obkladem je provětrávací mezera.

V případě provětrávaných fasád se Venti MAX ukotvuje na hmoždinky a trny. Využít ho lze i do sendvičového zdiva, zde se kotví pomocí spínacích spon.

Deska Venti MAX má patentovanou dvouvrstvou strukturu. Horní tuhá vrstva o tloušťce asi 2 cm odolává mechanickému namáhání a profukování vzduchem z větrané strany fasády. Venti MAX je nehořlavá, má dobré zvukoizolační vlastnosti, je vodoodpudivá a odolná proti vlhkosti. Deklarovaný součinitel tepelné vodivosti je zlepšený na 0,034 W.m-1.K-1. Desky lze zakoupit v šířce 60 cm, délce 100 cm a tloušťkách od 8 do 20 cm.

Pořídit je lze jak v klasické podobě, tak s povrchovou úpravou na lícové straně tzv. fleecem, netkanou sklotextilií, černé barvy s označením Venti MAX F. Tato estetická úprava zamezuje pohledu na původní barvu kamenné vlny. Díky tomu lze desky využít i pro provětrávané fasády s viditelnými spárami a perforovaným obkladem. 

Více informací naleznete na www.rockwool.cz
16.10.2014 | PR
  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444