Velký zájem o montované domy v EDENu

Mimořádný zájem byl letos na stavebních veletrzích v Brně o Centrum vzorových domů EDEN 3000. Tato stálá výstava – umění bydlet - je umístěna za pavilonem Z. Jen první návštěvní den, v neděli, prošlo turnikety více než 14.000 lidí a další dva dny celkem asi 20.000. Dvě řady vzorových domů, množství dalších doplňků staveb a také celoročně otevřené Stavební centrum se stalo součástí celosvětového řetězce sdruženého v mezinárodní unii stavebních center UICB.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
V současnosti se nachází v areálu šestnáct plně zařízených domů postavených montovanou technologií. Prezentují je prakticky všechny významné tuzemské firmy zabývající se realizací rodinných domů. V jednotlivých objektech mají přímo své kanceláře, kde mohou zájemci hned po prohlídce projednat veškeré podrobnosti, domluvit se na individuálních úpravách a uzavřít smlouvu o dodání vybraného domku. Kromě toho najdou návštěvníci v EDENu širokou nabídku dalšího sortimentu pro vybavení interiérů i exteriérů. Bohatě je zastoupena například venkovní dlažba, firmy představují různé druhy bazénů, oplocení, vybavení dětských hřišť, ale i zahradní sruby, centrální vysavače a čističku odpadních vod pro rodinné domy. Letošní novinkou je inteligentní podvodní vysavač určený na údržbu bazénů. V EDENu nechybí větrná elektrárna, zásobník plynu, tepelná čerpadla a mnoho dalších výrobků. Zájemci si mohou vybrat i z několika variant zahradních úprav.
Návštěva této stálé výstavy nemusí mít pouze obchodní charakter, ale lidem slouží i jako zdroj inspirace jak zlepšit své bydlení. Průzkumy ukazují, že více než třetina lidí navštěvuje expozici proto, že je rozhodnuta pořídit si nový rodinný dům. K nejnavštěvovanějším patří vzorový rodinný dům Klassik 125 – cena projektu 19.500 korun a stavby kolem tří milionů korun.
Na EDEN tématicky navazuje Stavební centrum, které nabízí celoroční poradenství především v oblasti rekonstrukcí objektů. K dispozici je i prodejna odborné literatury a časopisů i vzorkovna stavebních materiálů. Stavební centrum bylo zřízeno ve spolupráci s odbornými asociacemi a Stavební fakultou Vysokého učení technického Brno.
15.04.2003 | mava

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444