Veletrhy STŘECHY, SOLAR a ŘEMESLO PRAHA 2014 se blíží

Vystavovatelé a návštěvníci mají ve dnech 23. - 25.1.2014 opět jedinečnou možnost potkat se jednou za rok na největší události v branži. Na výstavišti v Praze Letňanech proběhne veletrh Střechy Praha, společně s veletrhem úspor energií Solar Praha a veletrhem pro řemeslo a vybavení řemeslníků Řemeslo Praha.

Veletrhu Střechy Praha se pravidelně účastní nejvýznamnější výrobci a dodavatelé z oboru. Kromě široké škály střešních krytin, izolací a doplňků budou k vidění například i všichni velcí hráči z oblasti střešních oken figurujících na českém trhu. Na své si přijdou i návštěvníci hledající ekologická řešení pro svůj dům.

Proběhne jubilejní 15. ročník Konference Izolace 2014 s nosným tématem poruchy šikmých střešních plášťů. Tématu nového Občanského zákoníku se bude věnovat ředitelka Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Pro zástupce bytových družstev, měst a obcí jsou připravené semináře na čtvrtek a sobotu s názvem Úspory energií v bytových domech aneb jak efektivně regenerovat bytový dům. Zde se budou řešit i správné postupy při přípravě a realizaci funkčního zateplení střech a obvodových plášťů těchto budov, což koresponduje s jedním ze zvýrazněných témat nadcházejícího ročníku veletrhu, kterým je střecha a fasáda jako nejdůležitější součást stavby a vizitka domu. Poprvé v historii se veletrhu zúčastní vlastní expozicí Cech pro zateplování budov ČR, který připravuje dva přednáškové bloky zabývající se přípravou a realizací kontaktních zateplovacích systémů, zkušenostmi z provádění ETICS a dalšími aktuálními tématy jako jsou délka poskytovaných záruk na systém, výskyt řas či návrh kotvení ETICS. Přednášku na téma Financování energeticky úsporných opatření připravila Asociace výrobců minerální izolace.

Druhý veletržní den proběhne fórum Poruchy plochých střech. Dále se představí Svaz zakládání a údržby zeleně a jeho nově vzniklá odborná sekce Zelené střechy, jejíž předsedkyně povede seminář Zelené střechy a fasády – dejme prostor přírodě.

Stavební poradenské centrum, které v rámci veletrhu zajišťuje organizace ČKAIT ve spolupráci s ČVUT Praha, mohou návštěvníci využít pro získání cenných rad a doporučení od nezávislých odborníků z mnoha oblastí provádění a navrhování staveb, se zaměřením na střechy, fasády a úspory energií. Další poradenství v rámci specializovaného veletrhu Solar Praha zajistí EkoWATT, přední česká poradenská společnost v oblasti energetiky, ekonomiky a životního prostředí.  Kromě tipů na nízkonákladová opatření pro snížení spotřeby energie na vytápění je připraven blok přednášek na téma Solární systémy a instalace OZE v budovách. O kvalitě pelet, dřevních paliv a vyspělosti kotlů na tuhá paliva ve vztahu k Zákonu o ochraně ovzduší a dotačních podporách pohovoří předseda Klastru Česká peleta. Automobilový průmysl ve světle alternativních pohonů je téma semináře, který pro návštěvníky připravil internetový magazín HYBRID.CZ, partner nové veletržní sekce Šetrná doprava. Vyhlášeny budou výsledky 3. ročníku soutěže Střechařský inzerát 2013, nové soutěže „Cena cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR“ a vystavovatelé se budou moci utkat v dalším ročníku soutěže Zlatá taška 2014 o nejlepší vystavovaný exponát. Nebude chybět nabídka odborné literatury, praktické ukázky řemesel či krásné sbírky v Pokrývačském muzeu.

Více informací najdete na www.strechy-praha.cz.
05.12.2013
  • Střechy Praha - veletrh pro stavbu a renovaci střech

    Největší středoevropský veletrh pro stavbu a renovace střech STŘECHY PRAHA probíhá souběžně s veletrhem úspor energií a obnovitelných zdrojů energie SOLAR PRAHA a veletrhem ŘEMESLO PRAHA. Místem konání je PVA EXPO PRAHA Letňany.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444