Veletrhy FOR FAMILY 2007 zahájeny

Dominantou výstavy designu Trendy Interiér je lampa, jejímž autorem je architekt Jan Kaplický

Dominantou výstavy designu Trendy Interiér je lampa, jejímž autorem je architekt Jan Kaplický

Ve dnech 24. až 27. května 2007 pořádá společnost ABF v Pražském veletržním areálu v Letňanech pod souhrnným názvem FOR FAMILY čtyři veletrhy určené zejména rodinám – FOR HABITAT, FOR GARDEN, FOR KIDS a FOR SENIOR.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Nejdelší tradici z této čtveřice veletržních akcí je FOR HABITAT - veletrh bydlení, nábytku, vybavení interiérů a renovací, který se letos koná již počtrnácté a každoročně přiláká na letňanské výstaviště tisíce návštěvníků. Své původní zaměření, kterým byl především nábytek a bytové dekorace, postupně rozšířil také o obory blízké stavebnictví. I letos však většinu vystavovatel tvoří nábytkáři. Jde především především o české výrobce, ale chybět nebudou ani zahraniční firmy. K vidění bude například český čalouněný nábytek, italské kožené sedací soupravy, proslulé zajímavým designem, nebo kuchyňská bílá technika z Francie. Atraktivní součástí veletrhu FOR HABITAT jsou také doprovodná výstava Brána řemesel s ukázkami tradičních řemesel a výběrová výstava designu Trendy interiér.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Firma Sekar představuje na veletrhu především své zaměření na dveře a dveřní i nábytkové kování, které nabízí v rozsáhlém výběru. Expozice tohoto výrobce umístěná v hale 3 u stánku A 12 ukázkami historického či rustikálního kování zaujme jistě milovníky tzv. stylového nábytku.

 

Mezi vystavovateli nábytku je např. firma Jacques & partner, dodavatel kvalitních ložnic z bukového masivu a specialista na problematiku zdravého spaní. Zákazníkům nabízí také komfortní rošty a matrace zn. Simbo, navíc také plnohodnotný odborný servis podepřený lékařskými doporučeními a elektronickou kalibrací výrobků. V síti prodejen Matrace Simbo vám odborníci poradí se správnou kombinací matrace a roštu i celkovým uspořádáním ložnice. Expozici zdravého spaní najdete v hale 3 u stánku A16.

Zajímavý, jednoduchý a cenově dostupný způsob, jak udržet interiér čistý a zdravý nabízí ve své expozici v hale 4, stánek A34 firma Hyla. Vysavače zn. Hyla nejen velmi dobře vyčistí vzduch v obývaném prostoru, ale kvalitu ovzduší příznivě ovlivní také ionizací, aromatizací, zvlhčováním, dezinfekcí a pohlcováním plynných exhalací. Princip přístroje je jednoduchý - vzduch s prachem prochází vodou a rotační separátor sráží všechny mokré částice prachu zpět do vody, se kterou je po skončení úklidu jednoduše vylijete.

Dobré světlo do všech druhů interiérů přináší firma Williams galerie světla, která má v ČR výhradní zastoupení pro švýcarského výrobce osvětlení Saija, německou firmu Axelmeiselicht a italského výrobce Vistosi. Williams svým zákazníkům nabízí rovněž spolupráci při technickém řešení osvětlení, výrobu speciálních osvětlovacích těles pro restaurátory a výrobu svítidel podle specifických požadavků zákazníka. Svou nabídku představuje v hale 3 u stánku A16.


Kromě vybavení interiérů mohou návštěvníci veletrhu vidět také stavební materiály, krby a další výrobky. Zájemcům zde jsou k dispozicitaké stavební, projekční a developerské firmy, pojišťovny, stavební spořitelny, hypotéční banky a realitní agentury. Úspěšnou developerskou společnost EKOSPOL např. najdete v hale 3 u stánku C15, v hale 3 u stánku B20 se můžete seznámit s rozsáhlou nabídkou realitní společnosti AAA BYTY, která se specializuje především na nemovitosti. Na veletrhu nebude chybět ani společnost Ráj nemovitostí, realitní kancelář obchodující s rodinnými domy, byty, pozemky a vilami.

 

Letošní novinkou mezi veletrhy je veletrh FOR GARDEN, který přichází s nabídkou rostlin, zahradního vybavení a doplňků a zahradního nábytku. K dispozici jsou zde také zahradní architekti, realizační firmy či poradenské služby. Expozice veletrhu FOR GARDEN najdete na vnitřních plochách, ale také na velké části plochy venkovní. K příjemné podívané patří doprovodná výstava pokojových a venkovních bonsají.

 

Veletrhy FOR KIDS a FOR SENIOR, z nichž první sleduje zájmy nejmladší a druhý nejstarší generace, vhodně doplňují tematiku bydlení o nabídku uspokojující další rodinné potřeby. Orientují se z velké části na volnočasové aktivity, udržování zdraví nebo na instituce zabývající se uvedenými dvěma skupinami obyvatel. Veletrh FOR KIDS zaujme děti všech věkových kategorií, jejich rodiče i nastávající maminky. Na všechny čeká bohatý program, od kostkoviště, houpaček a prolézaček přes dopravní hřiště až po různé soutěže, semináře a workshopy. Veletrh FOR SENIOR bude mít v Letňanech premiéru. Jak napovídá už podtitul Veletrh pro plnohodnotný aktivní život ve zralém věku, má podpořit především snahu seniorů udržet si kondici a aktivní přístup k životu.

Doprovodný program veletrhů FOR FAMILY je rozvržen do všech čtyř dnů a je věnován řadě atraktivních témat, dnes je mj. na programu přednáška BONSAJE A JAPONSKÉ ZAHRADY, která se koná v sále 2 vstupní haly od 15.30, zítra se na stejném místě odehraje Odpoledne s nadací senior. Podrobnější informace o doprovodném programu najdete na webové adrese
http://www.forhabitat.cz/2007/cz/harmonogram.asp

24.05.2007 | redakce Bydlení.cz
  • ABF, a.s.

    Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory veletrhů v České republice. Ve své hlavní oblasti podnikání, kterou je pořádání téměř čtyř desítek veletrhů ročně, zaujímá ABF, a.s. 1. místo v Praze a 2. místo v České republice. 


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444