Veletrh Střechy Praha představil řadu novinek

K vidění byl i body painting...v podání modelky společnosti FB Stav CZ - Pila Martinice

K vidění byl i body painting...v podání modelky společnosti FB Stav CZ - Pila Martinice

V minulém týdnu ve dnech 28.1. až 30.1.2010 proběhl na výstavišti v Praze Holešovicích Mezinárodní veletrh střešních krytin, materiálů, doplňků, řemesla a služeb pro stavbu a renovaci střech s odbornou výstavou SOLAR Praha. Veletrh včetně doprovodných programů se těšil velké návštěvnosti. K vidění byla řada novinek – vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Originální expozice firmy RUUKI



Oceněna minerální izolace bez formyldehydu


Za zmínku jistě stojí ocenění společnosti KNAUF INSULATION, spol. s.r.o. v soutěži o Zlatou tašku za minerální izolační desku ze skelných vláken TP 138 vyráběnou technologií Escose. Tato izolace je výjimečná mj. z ekologického hlediska, neboť se vyrábí z přirozeně se vyskytujících a/nebo recyklovatelných surovin. Jako pojiva se využívají organické látky neobsahující formaldehyd, fenoly, akryláty ani umělá barviva či bělidla. Oproti tradiční minerální izolaci zlepšuje kvalitu vzduchu v interiéru. Je příjemnější na dotyk, méně prašná, bez zápachu a snadno se řeže. Přitom je cenově srovnatelná s tradiční minerální izolací.

 

Novinka Veluxu pro pasivní domy


Na veletrhu byla rovněž vyhlášena cena za nejpoutavější expozici loňského 11. ročníku. Získala ji firma VELUX Česká republika s.r.o., dodavatel střešních oken, rolet a žaluzií, a to na základě hodnocení návštěvníků loňského ročníku. Novinkou, kterou se společnost Velux na letošním ročníku pyšnila, bylo střešní okno typ 62_65 pro pasivní domy s U = 0,77.

 

Ukázky klempířské práce přímo na veletrhu

Rheinzink na Střechách Praha 2010


Zajímavou expozici měla letos také společnost RHEINZINK s.r.o. K vidění byly střešní krytiny a fasádní systémy, pozornost se soustředila na velkoformátové šablony a odvodňovací systém. Na stánku byly k dispozici techničtí poradci a klempíř, který předváděl správné provedení klempířské práce. Do zhotovování klempířských modelů se mohli vrhnout odvážnější návštěvníci také sami a byli tak zařazeni do soutěže o zajímavé ceny.


Rychlejší a snadnější montáž stěnových příček


Společnost Lindab představila nový RdBX profil pro vnitřní příčky, který umožní jednodušší, rychlejší, a flexibilnější montáž. Se systémem Lindab RdBX můžete volit délku stojek, aniž byste museli jednotlivé profily řezat. Jednoduše stojky do sebe zasunete a vytvoříte tak požadovanou délku. Profily jsou lehké a snadno se s nimi manupiluje.

Novinka společnosti KM Beta
Hřebenový okrasný prvek od společnosti KM Beta


Firma KM Beta představila na veletrhu hned několik novinek. Jednalo se například o hřebenový okrasný prvek, který je možno osadit na střechu i dodatečně. Speciálně upravený hřebenáč a okrasný prvek s kotvícími prvky se dodává samostatně.Tím je možné kombinovat rozdílné barvy střechy a okrasného prvku. Zakoupit se dá v barevném provedení : cihlová, višňová, hnědá, černá, šedá. Autorkou návrhu je ak.soch. Karolína Šimčíková.


Kombinace tepelného čerpadla a solárního systému


Společnost Regulus reagovala na zvýšený zájem o kombinaci tepelného čerpadla a solárního systému a prezentovala se v této souvislosti systémem EcoAir+EcoEI Solar. Tepelná centrála EcoEl v sobě ukrývá vše, co má obsahovat domácí kotelna. Kompaktní řešení vyniká malými tepelnými ztrátami a zabírá v domě minimální prostor. Zabudovaný inteligentní regulátor řídí vytápění celého domu a ohřev vody pro domácnost. Samozřejmostí je možnost připojit sluneční kolektory nebo teplovodní kamna či krbovou vložku.

02.02.2010
  • RHEINZINK ČR s.r.o.

    RHEINZINK - výrobce značkového titanzinku pro střechy, fasády a odvodňovací systémy. Přírodní materiál s dlouhou životností bez údržby, bez nátěrů. Ekologický materiál je ohleduplný k životnímu prostředí. Řešení bez rizika: technické poradenství zdarma.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444