Veletrh Střechy Praha a doprovodná výstava Úspory energií

Těšit se můžete na bohatou nabídku doprovodných aktivit ve formě přednášek, seminářů, diskusních fór, soutěží nebo praktických ukázek řemesla a zručnosti na speciálním pódiu ve Střední hale i na stáncích jednotlivých vystavovatelů. Návštěvníci mohou každý den vyhrát střechu zdarma a další atraktivní ceny. Otevřeno bude ve čtvrtek 24.1. a v pátek 25.1. od 9 do 18 h, v sobotu 26.1. od 9 do 17 h.

Veletrhu se tradičně účastní všichni významní výrobci, dovozci, obchodní a realizační firmy působící v oboru střech. Návštěvníci budou moci srovnávat nabídky jak velkých renomovaných firem, tak i těch menších, které nezůstanou pozadu. Celkem uvidí na 200 firem, z nichž většina z nich chystá na veletrh novinky. Například společnost ROVA - CZECH představí novinku mezi lehkými střešními krytinami, kterou nabízí pod heslem „Vyber – Odvez – Postav“. Tato střešní krytina byla letos v Bratislavě oceněná Zlatou plaketou. Firma WETO AG bude prezentovat nový softwarový program pro konstrukci střešních krovů, který je vhodný k využití jak pro novostavby, přestavby a přístavby, tak i k rozšiřování a renovaci budov.

Doprovodný program
Chystaný doprovodný program bude nejbohatší a nejrozsáhlejší za celou svou historii. Přednášet budou špičkoví odborníci, jmenovitě např. Ing. Jiří Šála, CSc., Doc. Ing. Antonín Fajkoš, CSc., Ing. Karel Chaloupka, Ing. arch. Josef Smola, Jiří Vrňata a další. V sobotu 26.ledna bude hovořit pan Jiří Vrňata, zákládající člen Cechu pokrývačů, tesařů a klempířů. Tato přednáška pro širokou veřejnost bude na téma „Desatero pro rekonstrukci střech“, neboli praktické rady, jak postupovat, když potřebujete zrekonstruovat střechu. Dalším zajímavým sobotním tématem, o němž budou hovořit zástupci společnosti EkoWATT, jsou úspory energií v rodinných domech a také ohřev vody a přitápění solárními kolektory. Ještě připomeňme, jaká hlavní témata budou letošní rok veletrhu vévodit:

  • Ploché střechy s důrazem na střechy provozní
  • Jednoplášťové a dvouplášťové ploché střechy
  • Terasy - Balkony - Lodžie
  • Střešní zahrady
  • Zateplovací systémy
  • Správné způsoby použití pro šikmé i ploché střechy a svislé pláště budov
  • Hodnocení energetické náročnosti budov
  • Dřevo jako stavební materiál
  • Seminář ve spolupráci s Odbornou skupinou dřevěných staveb při ČKAIT

Konference Izolace 2008 – novinka veletrhu

Poprvé v rámci veletrhu v jeho prostorách proběhne 9. ročník odborné konference Izolace 2008 na téma „Izolace v praxi od projektu k realizaci“, jejímž pořadatelem je expertní a projektová kancelář A.W.A.L. zabývající se stavebními izolacemi a stavební fyzikou.

Pragobuilding – souběžně probíhající akce
V termínu veletrhu Střechy Praha proběhne v montované hale před Průmyslovým palácem ještě další výstavní akce s názvem Pragobuilding. Jedná se o soubor specializovaných výstav (pořádá Incheba Praha). Návštěvníci tak mohou shlédnout celkově na 400 vystavujících firem.

S Fenestrou za sluncem
Kromě množství novinek, poradenských center a bohaté nabídky přednášek a seminářů bude na veletrhu možné vyhrát řadu hodnotných cen. Pořadatel veletrhu – společnost Střechy Praha s.r.o. se navíc stala partnerem soutěže české firmy FENESTRA střešní okna, s.r.o. V této soutěži s názvem „S FENESTROU za sluncem“, která začala 8. března 2007 a potrvá až do 31. prosince 2007, můžete vyhrát báječné zájezdy k moři a další ceny, které budou výhercům slavnostně předány právě na 10. jubilejním ročníku veletrhu STŘECHY PRAHA 2008. Podrobnější informace naleznete na www.fenestra.cz.

Těšíme se na setkání s Vámi v lednu 2008 na jubilejním veletrhu STŘECHY PRAHA 2008, kde se dozvíte mnoho nových a cenných informací.
Více podrobností na www.strechy-praha.cz.
Pořadatel: Střechy Praha s.r.o.
21.01.2008
  • Střechy Praha - veletrh pro stavbu a renovaci střech

    Největší středoevropský veletrh pro stavbu a renovace střech STŘECHY PRAHA probíhá souběžně s veletrhem úspor energií a obnovitelných zdrojů energie SOLAR PRAHA a veletrhem ŘEMESLO PRAHA. Místem konání je PVA EXPO PRAHA Letňany.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444