Veletrh Dřevostavby letos představí i dřevoobráběcí stroje

Veletrh Nový byt a dům, nejstarší ze čtveřice pražských jarních veletrhů zaměřených na stavební obory, proběhne v PVA Letňany ve dnech 26.2. - 1.3. 2009 a vstoupí letos již do svého patnáctého ročníku. Již počtvrté to bude zároveň s výstavním projektem DŘEVOSTAVBY věnovaným využití dřeva ve stavebnictví.

Letos se tohoto stále populárnějšího veletrhu zúčastní více než 150 vystavovatelů z deseti zemí - od dodavatelů stavebních systémů, materiálů a prvků přes výrobce interiérů ze dřeva až po stavební, projekční a architektonické firmy. Pořadatelé reagovali také na zájem vystavovatelů z řad zpracovatelů dřeva a prodejců velkých dřevoobráběcích strojů i malých ručních nástrojů a veletrh Dřevostavby rozšířili o obor dřevotechnika. Hlavním doprovodným programem je pak projekt s názvem Salon dřevostaveb, o němž jsme již na BYDLENÍ.CZ informovali. Jádrem Salonu je specializovaná výstava, která bude prezentovat architektonicky, konstrukčně i dispozičně zajímavé dřevostavby realizované v České republice.

Návštěvníci veletrhu se také seznámí s vítěznými projekty soutěže o "Nejkrásnější dřevostavbu roku 2008", která mapuje mimořádně zdařilé dřevostavby na území České republiky s cílem podpořit využití stavebních technologií na bázi dřevěných prvků a výrobků z aglomerovaného dřeva. Soutěžní přehlídka je vyhlašována ve dvou kategoriích: montované konstrukce dřevostaveb rodinného domu a srubové konstrukce rodinného domu.

V rámci veletrhu se firma Moravia Wood Trading pokusí vytvořit český rekord ve stavbě roubenky. Úkolem týmu 8 - 10 montážníků pracujících současně bude postavit roubenou stavbu o půdorysu 11 x 6 m za pouhých 24 hodin. Dohled rozhodčích zaručí, že roubenka bude dokončena dle všech norem ČSN (bez rozvodů elektřiny a vody) do finální fáze tak, aby mohla být předána zákazníkovi.

Dalším doprovodným programem veletrhu je Timber Sport Show dřevorubecká soutěž, která patří mezi náročné sporty. Pod názvem STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES je dnes rozšířen po celém světě a do mistrovského klání je oficiálně zapojeno 17 států a tisíce sportovců. Na veletrhu Dřevostavby předvede v sobotu 28.2. ukázky svého umění Martin Komárek, který stál u zrodu TIMBERSPORTS® nejen v ČR, ale i v Evropě, a který je několikanásobným mistrem Evropy.

20.02.2009
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444