Veletrh Aquaset představí také luxusní dřevěné vany

Ve dnech 26.2. - 1.3. 2009 pořádá společnost Terinvest 4. mezinárodní veletrh koupelen, bazénů, saun, sanitární techniky a úpravy vody, AQUASET 2009. Veletrh se koná v Pražském veletržním areálu Letňany a souběžně s ním budou probíhat i veletrhy Dřevostavby 2009, Moderní nábytek 2009, Moderní vytápění 2009, Nový dům a byt 2009 a Zahrady 2009.

Na veletrhu AQUASET 2009 se návštěvníci mohou těšit na novinky od více jak 50 vystavujících společností z České a Slovenské republiky, a to především bazénů, saun, solárií, koupelen, koupelnového a bazénového obložení podlah a stěn a sanitární techniky.

Jedním z vystavovatelů bude i společnost SAPEKA, která se specializuje na prodej exkluzivní dřevěné sanity v oboru vybavení koupelen. S majitelkou společnosti této firmy, paní Kateřinu Derkovou jsme při této příležitosti hovořili na téma trendy a vývoj koupelnového zařízení.

V dnešní době se stále častěji setkáváme s názorem, že hlavními kritérii pro výběr vybavení do domu či bytu, jsou jak praktičnost tak design. Jedná se však o diametrálně odlišné pojmy. To, co je stylové, nemusí být vždy praktické. Co podle vašeho názoru při výběru zařízení do koupelen u vašich zákazníků nakonec nejvíce převáží?

Vzhledem k námi nabízenému sortimentu je asi fakt, že pro naše zákazníky není rozhodující právě praktičnost, ale berou koupelnu jako jednu z dominant svého obydlí, která je má dobře naladit, či zregenerovat po náročném dni. Naším hlavním nabízeným sortimentem jsou dřevěné zařizovací předměty do koupelen a právě dřevo šíří vyloženě uklidňující atmosféru a tvoří velmi útulné a teplé prostředí v koupelně. Takže si myslím, že u našich zákazníků rozhodují právě tyto aspekty.

Módním trendem ve vybavení koupelen jsou v poslední době dřevěné vany a umyvadla. U laické veřejnosti však často převažuje názor, že životnost dřevěného výrobku v koupelně v porovnání s klasickými materiály, jako je např. keramika či sklo, je mnohem kratší. Jaká zkušenosti s tímto materiálem máte vy? Jak jsou vaši zákazníci s dřevěným vybavením v koupelně spokojeni?

Výběrem vhodného kvalitního dřeva, způsobem zpracování a kvalitní povrchovou úpravou, je životnost dřeva prakticky neomezena. Naopak v průběhu let se barevný tón dřeva stále zintensivňuje a dřevěné výrobky tím získávají ještě více na kouzlu. Velkou výhodou těchto dřevěných výrobků je snadná opravitelnost při mechanickém poškození, např. poškrábání. Výrobky firmy Blumenberg jsou maximálně vodotěsné, takže pokud by takový výrobek protékal, pozná se to již pří prvních použitích a jedná se o výrobní vadu. Někteří výrobci, kteří napodobují tyto výrobky, uvádějí, že výrobek může protékat a že se dřevo stoupající vlhkostí utěsní. Tím se radikálně zkracuje životnost dřeva a výrobku samého.

Za čtyři roky, co prodáváme na českém trhu výrobky německé firmy Blumenberg, která má více než stoletou tradici ve výrobě dřevěných nádob na vodu, jsme se nesetkali s jediným nespokojeným zákazníkem.

Dřevo a dřevěné prvky v koupelně jsou tedy výrazným trendem. Jaké jsou vaše další letošní novinky ve vybavení koupelen, které bude možno na veletrhu Aquaset 2009 zhlédnout?

Představíme zde vodovodní baterie belgické společnosti RVB sa., která představuje širokou škálu kolekcí od moderního designu přes klasiku až po kolekce retro s možností velkého výběru povrchových úprav a doplňků a tak skvěle doplňují příjemný vzhled dřevěných van. Další zajímavostí je obkladová dřevěná mozaika vhodná i do koupelen.

V malých koupelnách se běžně potýkáme s typickým problémem nedostatku místa a obvykle řešíme otázku, zda zvolit vanu či sprchový kout. Řada lidí se z praktického hlediska úspory místa spíše rozhodne pro sprchový kout. S jakými zajímavosti v oblasti sprchových koutů se mohou vaši zákazníci setkat?


Právě již zmíněná dřevěná mozaika doplněná o vhodný podlahový žlab, je jedním z řešení, které se nabízí pro sprchový kout. V našem sortimentu máme ale také samostatnou celodřevěnou sprchovou kabinu a určitě u nás najdete i dřevěnou sprchovou vaničku. Ale i vany, které jsou dodávány od velikosti 100 cm je možné umístit do malých koupelen. Jsou řešeny jako solitéry a jejích vnitřní rozměry jsou takřka totožné s vnějšími rozměry. Oproti klasickým vanám odpadají okraje na úkor vnitřního prostoru. Další možností je dodat vanu kombinovanou se sprchovým koutem. Tím získáme tu nejlepší variantu, mít v malé koupelně vanu a sprchu zároveň.

Naopak velkým trendem v nových rodinných domech se stávají „solitérní“ vany. Jedná se tak spíše o stylový kus nábytku v koupelně. Jaký je cenový rozdíl, mezi klasickou a „solitérní“ vanou?


Dřevěné vany jsou řešeny jako solitéry, které je možné umístit jak v prostoru, tak i ke stěně a cenový rozdíl zde není žádný.

 

Jednou z lahůdek luxusního a zároveň ekologického bydlení je úspora spotřeby energie. Jak do tohoto konceptu zapadají domácí sauny? Je zde také posun ve vývoji směrem k úspoře energie?

 

Řekla bych, že tato otázka se nás netýká. My dodáváme saunové ponořovací kádě, které na spotřebu energie nemají vliv. Jediné co se tohoto tématu týče je to, že naše dřevěné zboží je vyrobeno z ekologicky příznivého materiálu a na povrchovou úpravu se používají nezávadné laky dle DIN25415.

Těšíme se na shledanou na veletrhu Aquaset 2009.

03.02.2009 | PR - Terinvest
  • Terinvest s.r.o.

    Společnost TERINVEST je jedním z největších organizátorů veletrhů v České republice. Veletrhy se konají především v Praze na Výstavišti Praha Holešovice. Největší veletrh AMPER se koná na Výstavišti v Brně. Veletržní správa nabízí zajištění účasti na veletrzích v ČR i v zahraničí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444