Vánoční dárky pořídíte nejvýhodněji na internetu

Uběhl další rok a Vánoce jsou na dohled. Děti se již jistě nemohou dočkat, pro dospělé opět začíná hektické předvánoční období shánění dárků, jídla a všeho ostatního, co dělá Vánoce tím pravým rodinným obdobím. Řekněme si více o tom, jak nám právě teď může být užitečným pomocníkem internet, jak nám především může pomoci ušetřit drahocenný čas i peníze.

Vyplatí se nakupování na internetu?

Na tuto otázku se dnes dá již jednoznačně odpovědět, že ano. Internetové obchody už nějaký ten rok existují a fungují, o čemž se rok od roku přesvědčuje stále více uživatelů internetu. A každý, kdo udělal nějakou zkušenost s nákupem na internetu, dokáže vyjmenovat hned tři největší přednosti tohoto způsobu nakupování.
Tou nejzásadnější je úspora času, který je zvláště před Vánoci velmi ceněnou komoditou. Navíc „silnější polovina“ lidstva, tedy muži jistě téměř bez vyjímky potvrdí, že pro ně není nic horšího, než tlačenice s košíčky v supermarketu, a co je vůbec nejhorší jsou fronty - fronty na košíky, fronty u pultů, fronty u pokladen ….. jeden by vyskočil z kůže. Je zvláštní, jak u pokladen již vyčerpaní nakupující dokáží ještě sebrat poslední síly a s plnou vervou se pustit do boje o místo ve frontě. Můžete si být jisti, že na internetu se vám něco podobného nestane.

Druhou, neméně podstatnou výhodu hledejme v nižších cenách zboží na internetu. Ano, opravdu platí to, co zastánci e-shopů často a rádi uvádějí: prodejci na internetu nemusí platit nájem za kamenné prodejny, neplatí výplaty prodavačům, elektřinu, vodu, plyn, telefony a spoustu dalších poplatků, čímž jsou jejich náklady nižší, což se samozřejmě promítne možností nabídnout nižší cenu zboží. Častý argument, že cenu zboží na internetu navýší dopravné a balné je sice pravdivý, ale jen zčásti, záleží na tom, za kolik peněz na internetu objednáme zboží. Jeden jediný výrobek za 100,- Kč, případně 200,- Kč se nám díky dopravnému a balnému jistě prodraží na úroveň ceny v obyčejném obchodě. Řešením je, nákupy plánovat a nakupovat více zboží na jednu objednávku. Pak je navýšení za dopravu zcela zanedbatelné. Některé obchody navíc s určitou výší objednávky už ani poštovné a balné klientovi neúčtují.
A dostáváme se ke třetí zmiňované výhodě, tedy podstatně většímu výběru zboží na internetu. Internetové obchody nejsou limitovány rozlohou prodejny, množstvím regálů a počtem schopných či neschopných prodavačů. Internet prodejce téměř ničím neomezuje, takže ta jedna televize té či oné značky, která byla vystavena v kamenném obchodě neznamená, že výrobce nenabízí i jiné typy, takové, které by vám třeba více vyhovovaly. Internet je jiný, jeden výrobek může mít třeba dalších deset podobných specifikací a vy si můžete pohodlně vybrat, srovnat tyto výrobky podle specifikací a objednat si právě ten nejvhodnější pro vás. Navíc jste chráněni proti případnému špatnému výběru možností zboží bez udání důvodu vrátit do 14 dnů, pakliže zjistíte, že prostě na obrázku vypadalo jaksi jinak, lépe než vypadá ve skutečnosti. (Tato výhoda se však nevztahuje na potraviny a určité druhy dalšího zboží, které rozbalením ztrácí na hodnotě.)
Ideálním místem pro nákup pro celou rodinu jsou internetové obchody, které nabízejí široký sortiment zboží z různých oborů. Můžete tak snadno při jednom nákupu nakoupit pro mámu, tátu, babičku, dceru, či syna, to vše za jedno poštovné a balné. Doporučit můžeme jeden z obchodů s největší tradicí, kterým je Zásilkový obchod Orion z Litomyšle. Tento praktický e-shop nabízí výrobky z oblastí kuchyně, bytového textilu a nábytku. Samozřejmě také hračky pro děti, elektroniku, dekorační předměty, vánoční ozdoby a dekorace. Klidně zde tedy můžete nakoupit nádobí pro manželku, hobby potřeby pro manžela-kutila, něco pěkného na zahrádku, ale samozřejmě i užitečné věci do koupelny, relaxační pomůcky a spoustu dalších zajímavých věcí. Nejsnazší výběr dárků pro vaše blízké nabízí rubrika Nápady na dárky a nepřehlédněte rubriku Akční nabídka, kde je zboží po určité slevě, tedy o mnoho výhodnější. Ostatně podívejte se sami na adrese www.zasilkovyobchod.cz.
01.12.2008 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444