Vánoce - exkluzivně na BYDLENÍ.CZ

I stromeček lze rozsvítit inteligentně

Vybavujete si nepohodlí, jemuž každý rok čelíte při rozsvěcení barevných žárovek na vánočním stromečku? Většinou nezbývá než nechat přístupnou šňůru prodlužovačky se zástrčkou, což nemile narušuje estetický dojem i bezpečnost svátečních chvil, nebo se v případě nějaké skrytější varianty při každém rozsvěcení a zhášení vystavovat bodání jehliček, případně i nebezpečí, že stromeček spadne.

Elegantní ovládání

O letošních Vánocích se těmto nepříjemnostem můžete snadno vyhnout a barevná světélka na stromku ovládat jako mávnutím kouzelného proutku. Rozsvítit je můžete třeba právě ve chvíli, kdy s dětmi stanete na prahu pokoje, do něhož Ježíšek připravil kýženou nadílku.

Sada pro ovládání osvětlení vánočního stromečku, která vám toto potěšení umožní, je novinkou systému NiSSOT dodávaného na trh firmou Microset.

Sada je okamžitě připravena k použití, není potřeba nic ladit ani montovat. Stačí vidlici zastrčit do zásuvky a přívodní šňůru ke stromečku do zásuvky u přijímače. Bezdrátový vypínač můžete mít kdekoli po ruce, jeho elegatní design rozhodně nenaruší estetický dojem ani u toho nejsvátečněji prostřeného stolu.
Praktickou sadu přitom nemusíte zabalit spolu s vánočními ozdobami a čekat po celý rok na její sváteční uplatnění. Lze ji samozřejmě použít i pro dálkové ovládání jakéhokoli jiného elektrického spotřebiče do 300W výkonu. Podmínkou je, aby spotřebič nedával zpětné rušení do sítě (to dělají např. některé staré zářivky se startérem bez odrušení nebo LED osvětlení s nekvalitním transformátorem).
Na přání je možno objednat i jiné varianty:
Celkem 2 nezávisle ovládané okruhy
Funkce stmívání (určeno pouze pro spotřebiče s klasickou žárovkou)
Přídavná externí anténa k přijímači (sada má mnohem větší dosah)

Sadu pro ovládání osvětlení vánočního stromečku si za exkluzivní vánoční cenu můžete objednat na BYDLENÍ.CZ, dodací lhůta je 14 dnů

 

NiSSOT neboli netápejte ve tmě

Systém NiSSOT, nyní doplněn ovládáním vánočního stromku, je Nový inteligentní Systém Spínání Osvětlovacích Těles. Firma Microset jej vyvíjela ve spolupráci s VUT Brno několik let. Systém lze využít k více účelům, prioritně se firma zaměřuje na ovládání světla v interiérech. Nápadité řešení je založeno na předpokladu, že kdo vstupuje do místnosti, stiskne nejprve kliku. Pokud je to klika opatřená spínačem NiSSOT, můžete rozsvítit, aniž byste tápali v okolí veřejí po vypínači nebo škobrtali o práh. Stačí se pouze lehce dotknout spínače, osazeného v zařízení pod klikou z vnější strany dveří místnosti, do které vcházíte, a světlo v ní se rozsvítí.

Dnes se již tento patentovaný systém uplatňuje na českém i zahraničním trhu, a to nejen díky do detailů propracovanému nápadu, ale i díky spolupráci se špičkovými designéry jako jsou Milan Knížák či Zdeněk Zdařil. V roce 2006 např. si ze soutěže Vynikající výrobek roku ocenění Vynikající design a také Cenu za ekologický design odnesla modelová řada dveřních klik NiSSOT NEW GENERATION Milana Knížáka. Letos v únoru se firma se svými výrobky s úspěchem představila ve Vídni na reprezentativní výstavě českého designu nazvané Od snu k realitě: Český design 1990 - 2006.

14.11.2007 | redakce Bydlení.cz
  • Služby BYDLENÍ.CZ

    BYDLENÍ.CZ je nezávislý internetový magazín pro nejširší veřejnost, který orientuje, informuje a inspiruje návštěvníky v široké problematice bydlení.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444