V Brně zahájilo činnost první hypoteční centrum na Moravě

Před několika dny otevřela Česká spořitelna Hypoteční centrum Brno, své první specializované pracoviště tohoto druhu na Moravě. Důstojné prostory našel tento projekt na Jánské ulici, v části funkcionalistického paláce, který vstoupil do historie města rovněž jako významné sídlo českého úvěrového peněžnictví již v roce 1939 a v jehož prostorách se dnes nachází zdejší nejvýznamnější pobočka České spořitelny.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Atraktivní umístění odpovídá významu, který je centru přikládán. Jak při příležitosti jeho otevření informoval ředitel oblastní pobočky ČS v Brně Pavel Slaný, poptávka po možnosti financovat bydlení formou hypotečních úvěrů neustále vzrůstá. Jihomoravský region má i značný potenciál realitního rozvoje. V loňském roce zde Česká spořitelna poskytla hypotéky, jejichž celkový objem dosáhl jedné miliardy Kč, což oproti předchozímu roku 2002 představovalo nárůst o 23 procent.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Otevření Hypotečního centra v Brně neznamená, že zájemci o poskytnutí hypotečního úvěru v regionu se musí nadále obracet výhradně sem. O produktech České spořitelny v oblasti financování bydlení získají informace i na pobočkách, kde lze také uzavírat smlouvy. Svým zaměřením, strukturou, která umožňuje soustředění potřebných služeb, poradenství a produktů na jednom místě, propojením nabídky finančních služeb s realitními i díky zázemí specializovaných odborných pracovníků však toto nové pracoviště představuje výrazný kvalitativní posun.
Zkvalitňování služeb v této oblasti je v současné době jednou z priorit České spořitelny, která je největší hypoteční bankou v České republice (na celkovém trhu hypotečních úvěrů v prvním čtvrtletí letošního roku se podílela 38 procenty co do počtu úvěrů, 39 procenty pokud jde o celkový objem). Činnost hypotečních center, jichž má být do konce letošního roku otevřeno postupně celkem dvanáct, je jedním z nástrojů, jímž chce ČS upevnit své vedoucí postavení, nabízet i nadále nejkomplexnější financování pro trh nemovitostí u nás a stát se synonymem "Banky pro bydlení".
07.06.2004 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444