Užijte si romantiky krbu bez starostí

Představa vytápění krbem se většinou pojí s příjemným teplem, praskotem dřevěných polen a s plápolajícími plameny živého ohně, na které je tak příjemné se dívat. Víme také, že moderní krby jsou velmi účinné a z hlediska spotřeby úsporné. Musíme ovšem počítat se zajištěním zásob dřeva, jeho uskladněním i případným nepořádkem, který s sebou tato romantika přináší.

Nenapadlo vás, že plynové krby poskytují, s výjimkou praskajících polen, všechny výhody krbů na dřevo? S jejich nevýhodami se přitom potýkat nemusíte. Pohled na topeniště je stejně příjemný jako u krbů na dřevo - bývají vybaveny dokonalou maketou polen vyrobených ze speciální keramické hmoty, plameny šlehají z neviditelných plynových hořáků, takže iluze je dokonalá. Odpadají starosti s údržbou, se sháněním dřeva, s prašností, s odklízením popela.

Moderní plynové krby

Vytápění moderními plynovými krby je bezpečné. Potřebný vzduch získávají z venkovních prostor, jejich provoz tedy nezávisí na vnitřním vzduchu. Plynový krb dokáže vytopit prostory až 180 m2, výkon se pohybuje od 3 do 15 kW. Mnoho uživatelů ocení také fakt, že teplo, které tyto krby poskytují, je rychlé - po zažehnutí plamenů si  příjemně vytopené místnosti můžete užívat už po čtvrthodince. Vyrovnanou teplotu kontroluje termostat, komfort doplňuje možnost dálkového ovládání.


Společnost Krby Kamna Turyna patří na našem trhu k předním dodavatelům krbů, krbových vložek  i krbového příslušenství od významných domácích i zahraničních výrobců kvalitních značek. V širokém sortimentu jsou zastoupeny moderní krby na vysoké technologické úrovní a najdete zde také výběr plynových vložek a plynových krbů. Firmy DRU, Stûv - Tulp, Bellfires nebo belgický výrobce Bodart & Gonay nabízejí v této oblasti spolehlivé špičkové výrobky s elegantním designem, který moderní interiéry obohatí o výrazný, jedinečný prvek.
Na snadnou obsluhu, vytvoření příjemné atmosféry a na pohodlí klade důraz firma Bellfires, která patří k osvědčeným výrobcům s dlouhou tradicí a na plynové krby a jejich vývoj se už léta  specializuje.


Sofistikovaně umístěné hořáky plynových vložek od firmy DRU vykouzlí spolu s perfektní imitací polen atmosféru přirozeného ohně, jehož vzhled i intenzitu navíc můžete snadno řídit pomocí dálkového ovládání. Jednoduchá elegance jejich designu se uplatňuje u volně stojících krbů, stejně jako u obestavěných topenišť.

Velmi efektně působí v interiérech kontrast tmavé oceli a světlého vápence, typický pro výrazně střízlivý design krbů Stûv - Tulp. Pro tradičněji založené zákazníky tento výrobce nabízí plynové krby imitující  klasické ohniště na dřevo, v moderních interiérech se ale skvěle vyjímají podlouhlé krbové vložky s hořáky rozmístěnými po celé délce, v nichž se třepotají plamínky, jejichž sílu a teplotu lze rovněž regulovat dálkovým ovládáním.


Biokrby - ekologické, bezpečné a jednoduché

V nabídce společnosti Krby Kamna Turyna je zastoupen i u nás doposud méně známý typ krbového vytápění. Bio krby, tedy krby na biolíh, si ale získávají stále větší oblibu. Představují jedinečnou možnost užít si potěšení z pohledu na hřejivé plameny v jakémkoli prostoru, protože jejich instalace nevyžaduje komín nebo odkouření. Bezpečný ohýnek funguje na stisknutí  tlačítka. Využití výhod krbů na toto přírodní nefosilní obnovitelné palivo je široké. Existují modely čistě dekorativní s minimálním výkonem, německá značka Spartherm ale nabízí vedle nich také typy s výkonem 10,8 kW, jimiž lze snadno vytopit i místnost o ploše až 100 m2 a které jsou vhodné i do vstupních hal, altánů a dalších prostor.


O plynových krbech i o celé bohaté nabídce dodavatele Krby Kamna Turyna se můžete poučit na webových stránkách firmy. Pokud byste si ale výrobky chtěli na vlastní oči prohlédnout, navštivte podnikový showroom v Pečkách, kde je vystavena víc než stovka modelů a kde se vám budou věnovat odborníci. Společnost je specialistou na stavbu krbů a navíc poskytuje důležité poradenské a další služby.
21.10.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444