Užijte si komfort centrálního vysávání

Centrální vysavače výrazně zkvalitňují čistotu klimatu v interiérech, patří proto k významným pomocníkům v boji s alergiemi. K jejich dalším velkým výhodám patří tichý provoz a v neposlední řadě pohodlí při manipulaci - nemusíte přenášet těžké těleso vysavače, nepřekáží vám žádný kabel a vysavač se snadno ovládá.

Zařízení složené z potrubního rozvodu s koncovými prvky a sací jednotky se zabudovává do konstrukce domu. Celý systém je ukončen výfukem nasátého vzduchu ústícím na fasádě objektu, popř. v půdním prostoru. Vysáté nečistoty jsou v sací jednotce zachyceny na filtru a hromaděny v nádobě na prach. Přefiltrovaný vzduch je vyfukován ven z objektu.

 

Koncovými prvky jsou zásuvky a podlahové štěrbiny. Zasunutím hadice do zásuvky se systém spouští a pomocí hadice je možno vysávat nečistoty i na těch nejméně přístupných místech. Zásuvky se umisťují tak, aby s hadicí navržené délky bylo možno dosáhnou do každého kouta, na celé schodiště, případně i na terasu či balkón. Podlahové štěrbiny se umísťují do soklů kuchyňských linek nebo nábytku v zádveří apod.


Účinnost při odstranění vysátých nečistot je s centrálním vysavačem maximální. Nasátý vzduch se nevrací do místnosti a při vysávání se ani nevíří dosud nevysátý prach. Snadný pohyb po celém domě pouze s lehkou hadicí a možnost vždy pohotově uklidit nečistoty např. podlahovou štěrbinou umístěnou v soklu kuchyňské linky činí z centrálního vysavače vítaného pomocníka.

Centrální vysavače BVC

 

K nejdůležitějším parametrům při výběru centrálního vysavače patří kvalita filtrace a sací výkon. Abyste např. mohli dokonale vysát i koberce s dlouhým vláknem, potřebujete přístroje s minimální sací silou 600 AirWatt. Tyto hodnoty splňují na našem trhu mj. produkty německého výrobce BVC – International e.K., které dodává firma BVC - centrální vysávání. Vysokého sacího výkonu ( 590 – 820 AirWatt) je dosaženo osazením všech jednotek BVC kvalitními vysokootáčkovými motory BOSCH – SIEMENS. Špičkové motory jsou sériově vybavené tepelnými pojistkami, které automaticky vypnou motor, když vystoupí provozní teplota na 90 – 95°C. Kromě toho jsou motorová ložiska vybavena RS – těsněním, čímž je zaručena jejich dlouhá životnost.

Centrální vysavače BVC používají jedinečné filtry s velkou trvanlivostí a se schopností samočištění. Jedná se zde o dlouhodobě vyzkoušenou a efektivní metodu odstraňování prachu. Dvojitá tkanina filtru se skládá z DACRONU, který má antistatické vlastnosti, a podpůrné tkáně, která je zhotovena ze 100% bavlněného atlasu. Tato kombinace tkanin umožňuje filtrovací výkon 98,9%. Filtr pracuje tak dobře, že přívod vnějšího vzduchu, který vyžaduje mnoho jiných vysávacích systémů, už není potřebný. Speciální design samočistího filtru s vnějším mechanickým oklepem zaručuje, že nemůže dojít k ucpání a usazování nánosů prachu. Tím zůstává stále plná sací síla i po častějším vysávání.

Tidygirl - jedinečná novinka

 

K novinkám v produkci BVC patří centrální vysavač nové generace Tidygirl. Jeho design a velikost umožňují jeho umístění do kuchyňské linky nebo jakéhokoli jiného úložného prostoru v bytě. Navzdory úsporné velikosti je tento vysavač vybaven silným motorem se sací silou kolem 700 AirWatt. Díky vysoce efektivnímu filtru přitom odpadá nutnost instalovat výfuk nasátého vzduchu tak, aby odcházel mimo objekt.

01.07.2009 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444