Uvažujete o tepelném čerpadle? Chtějte profesionální firmu

Tepelné čerpadlo NIBE F2300

Tepelné čerpadlo NIBE F2300

Pokud jste zvažovali možnost instalace tepelného čerpadla, obraťte se na profesionální firmy, které vám poradí nejen s výběrem čerpadla, ale zařídí také jeho odbornou instalaci. 

Během pořizování tepelného čerpadla byste se měli obrátit na odborníka, který vám dokáže zodpovědět veškeré vaše dotazy, vybrat ten nejvhodnější typ čerpadla a zároveň ho profesionálně zprovoznit. Investice do tepelného čerpadla je nemalá, proto se vyplatí vsadit na kvalitu, a to nejen samotného čerpadla, ale i na kvalitu firmy. Jen prověřená a zkušená firma vám tepelné čerpadlo doporučí, dodá, zrealizuje a zajistí servis.

Proč si pořídit tepelné čerpadlo?


Kvůli jeho účinnosti a úspoře. Proto byste se na kvalitu a výkon čerpadla měli zaměřit především. Porovnáme-li náklady na vytápění tepelného čerpadla s jiným druhem tepelného zdroje, pak tepelné čerpadlo bezkonkurenčně vítězí. Topný výkon tepelného čerpadla může být až 5x vyšší než jeho samotný elektrický příkon. Jinými slovy, 1kW spotřebované elektrické energie, nutné pro pohon tepelného čerpadla, může vyrobit až 5kW tepelné energie pro vytápění objektu. Vedle finančních výhod nelze opomenout ani ekologické hledisko. Při provozu tepelného čerpadla nedochází ke vzniku škodlivých emisí, a tak jeho užíváním přispíváme k zachování zdravého životní prostředí.

Jak čerpadlo funguje


Tepelné čerpadlo v současné době představuje ekologické a zároveň efektivní finanční řešení jak vytopit příslušný objekt. Princip fungování tepelného čerpadla je poměrně jednoduchý a promyšlený zároveň. Tepelné čerpadlo odebírá teplo z okolí daného objektu, ať už ze vzduchu, vody, či země. Získané teplo pak čerpadlo převede na vyšší teplotu, která se využije pro ohřev teplé užitkové vody a vytápění. Převod tepla na vyšší teplotu je možný za pomoci stlačení páry chladiva v kompresoru tepelného čerpadla, kdy dojde k jeho zahřátí.

Druhy tepelných čerpadel


Tepelná čerpadla země - voda


Tento typ čerpadla poskytuje stálou možnost zdroje tepla, a to i při nízké venkovní teplotě. U tepelného čerpadla země – voda se nabízí také možnost chlazení v letním období. Pro realizaci čerpadla země - voda se neobejdete bez patřičného stavebního povolení, stejně tak geologického průzkumu. Je třeba provést hlubinné vrty. Může stačit i jeden, a to do hloubky cca 150 m. Počet vrtů a jejich hloubka je závislá na výkonu konkrétního tepelného čerpadla. Realizaci za vás však může provést odborná firma, kterou si objednáte.

Tepelné čerpadlo vzduch – voda


Pokud byste hledali tepelné čerpadlo, ke kterému se majitelé nemovitostí nejčastěji uchylují, pak je to právě tepelné čerpadlo typu vzduch – voda. Pro odebírání tepla využívá venkovní prostředí. Venkovní vzduch se nasává do konkrétního tepelného čerpadla, kde se následně získané teplo může využít pro ohřev vody v zásobníku teplé vody či v topném systému. Může získávat energii ze vzduchu i v případě, kdy venkovní teplota klesne až na -20°C. Tepelné čerpadlo typu vzduch – voda nabízí jednoduchou a rychlou instalaci, a to navíc s minimálními požadavky na potřebný prostor. U tohoto typu vás čekají poměrně nízké pořizovací náklady, kdy dosáhnete dobrého poměru investice a návratnosti.

Realizace

Pokud o tepelném čerpadle uvažujete, vybírejte mezi takovými firmami, které nabízejí komplexní servis. Nebude se vás týkat žádná práce, povinnosti, vše potřebné můžete ponechat na vybrané specializované firmě. Firma doporučí čerpadlo na míru, zakoupí, dodá, nainstaluje, zaškolí vás a zajistí i případný servis.

Chcete-li se těšit z komplexnosti služeb v oblasti ekologického vytápění, pak můžete oslovit společnost Centrum tepelných čerpadel, s.r.o., která se zabývá projekcí, dodávkou a realizací tepelných čerpadel. U této doporučené firmy můžete poptávat kompletní dodávku tepelného čerpadla od nezbytné technické konzultace přes zpracování projektové dokumentace až po montáž a následný servis. V rámci dodávky tepelného čerpadla se nemusíte starat ani o stavební povolení. Vše za vás zajistí samotná firma. Více naleznete na adrese: http://www.sporim-energii.cz/.
15.06.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444