Útulný biedermeier a dramatický rok 1848 ve vyprávění spisovatele Otomara Dvořáka

Spisovatel Otomar Dvořák. Foto www.berounskyregion.cz

Spisovatel Otomar Dvořák. Foto www.berounskyregion.cz

Malebné, útulné prostředí - tapety, koberce, závěsy, hudební koutek s klavírem, komody s výraznou kresbou dekoru dřeva, prosklené skříňky s barevným broušeným sklem, žánrovými figurkami a dalšímí líbeznými ozdůbkami, obrázky krajin a zarámované portréty předků, malé oválné stolky s křesílky, případně sofa. Voní tu mandlové koláčky a káva nebo jasmínový čaj.

Pokud jde o bydlení, tato kulisa dramatického roku 1848 působí zcela idylicky. Vášnivý záhadolog a autor dnes už hezké řádky historických románů (Hořící Lilie, Císař alchymistů, Past na královnu a další) Otomar Dvořák píše příběhy svých hrdinů vždy po velmi důkladné přípravě. Díky tomu a díky svému vypravěčskému talentu tak dokáže prostředí, ve kterém se odehrávají, vylíčit s filmovou přesností, působivostí a přesvědčivostí. Stejně barvitě a poutavě o nich dovede vyprávět i na kameru, se kterou jsme ho zastihli po jedné z čtenářských besed o jeho románu “1848! - Rok hrdinů, milenců a zrádců”.
Kamera: Josef Morávek
14.08.2015 | Svatava Morávková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444