Ingredience 1 kg cukín 1 pol.lžíci soli 15-20 dkg tvrdého sýru (nastrouhaný) 1 malou lžičku vegety trochu pepře 3 celé vejce 1 lžíci strouhanky 1 lžíci solamylu 2 lžíce hladké mouky 2 stroužky česneku 1 cibuli Nálev 1,5 litru vody 2 dcl octa 3 lžíce cukru 1 lžička deka 1 lžička soli 4 tabletky sacharínu 5 kuliček nového koření 5 kuliček celého pepře |
Postup Cukíny nastrouháme a přidáme 1 lžíci soli. 1,5 hodiny necháme ustát a pak vymačkáme vodu a do hmoty zamícháme tvrdý sýr (nastrouhaný), vegetu, pepř, vejce, strouhanku, lžíci solamylu, 2 lžíce hladké mouky, česnek, cibuli (nakrájíme na jemno.) Udělat malé karbanátky, obalíme je ve strouhance, usmažíme, necháme okapat a vychladnout. Připravíme si nálev. Suroviny převaříme a do sklenice nakládáme karbanátky, které prokládáme cibulí a vlažným nálevem zalejeme. Hotové za dva dny a přeji dobrou chuť. |
Utopenci z cukíny
Utopence - tradiční recept na vyprošťovák po prohýřené noci - známe snad všichni. Jedli jste však už utopence z cuket? Vyzkoušejte recept od čtenářky Oldřišky.