Ustláno k dobrému spaní

Na špatné spaní si občas stěžuje většina z nás a většinou si také dobře uvědomujeme, jak důležité je, abychom si během hodin určených k spánku skutečně odpočinuli a načerpali síly, které pak protřebujeme ke zvládnutí všeho, co přinese rušný pracovní den. Postele, rošty a matrace nejsou sice jedinými faktory, které ovlivňují kvalitu spánku, patří však rozhodně k tomu nejdůležitějšímu.

Sortiment výrobků pro spaní je na našem trhu dostatečně bohatý, podmínkou úspěšného nákupu je ovšem jejich správný výběr. Důležitá je nejen kvalita, ale i vhodnost související s vaší vahou, výškou, popř. dalšími individuálními potřebami, proto se o vlastnostech matrací i roštů vždy potřebujete od prodejce co nejvíce dovědět.

Rozsáhlý sortiment matrací a roštů dodává prostřednictvím značkových prodejen SIMBO i řady dalších maloobchodních prodejen v celé ČR společnost Jacques & partner. Tato firma patří ke spolehlivým specialistům v oboru. Prodej kvalitních výrobků je provázen odborným servisem, poučení prodejci zákazníkům kvalifikovaně poradí mj. na základě váhové indexace matrací dle zákazníkova BMI. Tento Body Mass Index neboli ukazatel tělesné hmotnosti slouží k určení vhodné tvrdosti matrace pro daného uživatele.

 

Rošty z bukového dřeva

Polohovací manuální a motorové lamelové rošty dodávané firmou Jacques & partner jsou vyráběny z bukového dřeva. Komfortní typy vhodné pro kvalitní matrace s vysokou pružností mají úchyty lamel v různých tuhostech rozloženy do sedmi anatomických zón a zajišťují tak optimální fyziologické podepření těla. Typy TRIPLEX a AIR například mají pro změkčení v oblasti ramen umístěny frézované lamely a umožňují bezdrátové dálkové infra ovládání. Tímto pohodlným ovládáním je vybaven i nejluxusnější z roštů v nabídce - EXCLUSIV. Na dvanácti bukových lamelách tohoto roštu jsou v sedmi anatomických zónách bodově umístěny pružící květiny s kuličkami, čímž je zajištěno dokonalé kopírování matrace, tedy i podpeření celého těla ve všech polohách během spánku.

Pěnové matrace

Jacques & partner má ve svém sortimentu mj. několik produktových řad pěnových matrací. Typy ENERGY MINT, ENERGY IVORY a ENERGY GRAFIT např. jsou vyrobeny z tzv. Energy pěny. Nová generace tzv. studených pěn se vyznačuje vysokou pružností, která jim umožňuje snadno absorbovat energii vzniklou zatížením matrace tělem a vydávat ji zpět formou aktivní podpory těla. Energy pěny poskytují ideální kopírovací vlastnosti, které jsou však účinné pouze pro správné BMI.

Výborným materiálem pro výrobu matrací s dobrým poměrem kvalita - cena je HR pěna. Materiál je velmi vzdušný a trvanlivý a při vhodném vyprofilování i velmi komfortní. Z vysoce kvalitní HR pěny od certifikovaných evropských dodavatelů jsou vyrobeny i matrace MARIETTE a CYRILLE. CYRILLE navíc využívá i technologie 7 zón, při němž se zvyšují kopírovací vlastnosti matrace.

Matrace NAWAPUR SOFT rovněž se sedmi anatomickými zónami je vyrobena z PUR pěny s nejvyšším podílem rostlinnéo oleje na světě. Jde o olej z rostliny Verenda (skočec obecný), který umožňuje matraci poskytovat energii tělu i duši. Působí navíc antibakteriálně - odpuzuje totiž roztoče, bakterie a mikroby.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Výčet materiálů a technologických řešení, pomocí nichž jsou vyrobeny matrace společnosti Jacques & partner by byl velmi rozsáhlý, v nabídce jsou další typy kvalitních pěn, pružiny i jejich dokonalejší forma - taštičky. Na celkové kvalitě a odolnosti matrací se samozřejmě podílí i kvalita potahových materiálů, které si firma pečlivě vybírá.

U této společnosti se můžete pro zdravý, příjemný a klidný spánek vybavit i postelemi. Pod značkou JACQUES dodává elegantní postele vyrobené z kvalitního bukového dřeva, k nimž lze zakoupit i noční stolky, komody, úložný prostor a ostatní drobný ložnicový nábytek.

 

03.10.2007

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444