Úspěšná střešní okna FAKRO

Střešní okna jsou řešením, které otvírá nové příležitosti architektuře podkrovních prostor. Dodávají sem potřebné přirozené světlo a zároveň zprostředkovávají vizuální kontakt s venkovním prostředím, stejně jako okna v nepodkrovních místnostech.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Konstrukce tohoto speciálního stavebního prvku ovšem vyžaduje řešení některých zvláštností, které vyplývají z umístění ve střeše, zároveň ale nabízí zajímavé, atypické možnosti, které obohacují architektonická řešení domů.

Jedno z nadstandardních řešení pro obyvatele prostor přímo pod střechou, představila letos na jaře společnost FAKRO CZECH na Stavebních veletrzích v Brně, a to se značným úspěchem. Balkonové okno Galeria značky FAKRO nejenže poutalo zájem návštěvníků, zaujalo také odbornou porotu, která tomuto výrobku udělila Zlatou medaili IBF 2012 v kategorii Design. Dodavatelská společnost FAKRO CZECH, která jen několik týdnů předtím zahájila svou činnost, tak zažila příjemnou premiéru.

Čím je balkonové okno Galeria pozoruhodné?
Jde o velké střešní okno vyrobené z vrstveně klíženého a vakuově impregnovaného borovicového dřeva nejvyšší kvality. Horní křídlo se otevírá výklopně vzhůru a vytvoří tak skleněnou stříšku, dolní se otevřením vpřed stane přední částí balkónu. Po stranách se při otevření spodního křídla vysouvá zábradlíčko, které je v zavřené poloze skryto pod oplechováním, nevyčnívá nad úroveň krytiny a je tak chráněno před usazováním venkovních nečistot. Pokud je okno zavřené, žádné jeho prvky nenarušují vzhled střechy.

U střešních oken hraje velký význam míra komfortu při jejich obsluze. Pro střešní okna značky FAKRO je typické pohodlné otvírání s využitím kliky umístěné v dolní části křídla, kterým je vybaveno i balkonové okno Galeria. Snadné je i mytí vnější okenní tabule, které umožňuje pojistka blokující křídlo v poloze o 160°.

bydlinek

S okny FAKRO jsou spokojeny i želvy


Věděli jste, že okny FAKRO mohou pozorovat oblohu obří želvy z Galapág, které žijí v londýnské ZOO? V jednoplošné střeše výstavního pavilonu, který nahrazuje těmto želvám jejich přírodní prostředí, je namontováno osmnáct kyvných střešních oken FAKRO, která v sestavě biodiverzní zelené střechy pavilonu zaujímají 40% celkové plochy. Neobvyklou objednávku výrobce získal mj. díky schopnosti vyrobit v maximální kvalitě a odolnosti extrémně vysoká prosklená křídla. Okna jsou navíc opatřena technologií topSafe ( specifická pro okna Fakro), která poskytuje nejvyšší úroveň bezpečnosti.


11.06.2012 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ
  • FAKRO CZECH s.r.o.

    FAKRO je společností založenou v roce 1991. Je velmi dynamickou a velice rychle se rozvíjející firmou v odvětví střešních oken na světě. Během několika let se z malé rodinné firmy stala mezinárodní korporací, která je dnes významným výrobcem střešních oken a půdních schodů. Skupina FAKRO zahrnuje 12 výrobních společností a 14 distribučních společností umístěných v Evropě, Asii a Americe. Střešní okna FAKRO se vyváží do 47 zemí světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444