Úspěšná cesta tepelných čerpadel PZP

Trvalý růst cen energií v každém z nás stále častěji vyvolává otázku, jaký způsob uživatelsky příjemného, ekonomicky výhodného a ekologicky šetrného vytápění zvolit. Největší úspory nákladů přináší podle výpočtů provoz otopných soustav s tepelnými čerpadly. Vysoká pořizovací cena je vyvážena minimálními provozními náklady. Návratnost se tak podle druhu porovnávané energie  při současných cenách pohybuje od 3 do 8 let. To je podstatně kratší doba než vlastní životnost tepelného čerpadla, která dosahuje až 25 let.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Firma PZP KOMPLET a.s. je svým podílem na trhu nejvýznamnějším tuzemským výrobcem tepelných čerpadel, která využívají obnovitelnou energii obsaženou v zemi vodě nebo vzduchu. Po mnohaletých zkušenostech a spolupráci s významnými odborníky v oboru chlazení se podařilo vyvinout tepelná čerpadla systému „vzduch-voda“, která díky nástupu převratné technologie spirálových kompresorů SCROLL a nových chladiv dosahují parametrů odpovídajících tepelným čerpadlům systému „země-voda“.

Rok 2006 se stal pro firmu PZP Komplet a.s. doslova průlomovým. Řada významných ocenění potvrdila správnost nastoupené cesty v oblasti zlepšování technických parametrů, která vedla společně se zavedením nového špičkového designu tepelných čerpadel k úspěšnému vstupu na mezinárodní trhy v Rakousku, Německu, Irsku, Slovensku a Rusku. Nový design, rozšíření výbavy pro jednodušší montáž a vylepšení ekonomiky provozu přispěly ke zvýšení výrobní produkce o 150%.

U nově designovaných čerpadel ocení uživatel zejména nízkou hlučnost, optimalizaci systému odtávání námrazy, nový řídicí systém s ekvitermní regulací topné vody, spolehlivý a bezpečný provoz.  Výrobky byly Design centrem ČR nominovány do národní designérské soutěže Vynikající výrobek roku.

 

Z dalších ocenění jmenujme alespoň Čestné uznání za nejlepší exponát „Kompletní typová řada tepelných čerpadel vzduch voda Split systémy“, udělené na 13. mezinárodním veletrhu AQUATHERM Praha 2006, a Čestné uznání za výpočetní program „Vytápěný objekt a systémy TZB“, zjednodušující práci stavebních inženýrů TZB, které firma získala na 17. stavebního veletrhu For Arch 2006 společně s oceněním TOP EXPO za komplexní pojetí vystavovaného tématu a estetické a přehledné  uspořádání expozice. S oceněným výpočetním programem se můžete seznámit mimo jiné na školeních a seminářích, které společnost PZP  KOMPLET pořádá.

 

V tomto nastoupeném trendu chce akciová společnost PZP KOMPLET i nadále pokračovat a zajistit tak svým zákazníkům výrobky špičkové kvality a vysokých technických parametrů, spolu s uživatelsky snadnou obslužností a spolehlivostí.

08.01.2007 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444