Ušetřete za energie s PENB

Chystáte se stavět rodinný dům, máte na stole projektovou dokumentaci a teď už jen sháníte někoho, kdo vám vyřídí průkaz energetické náročnosti budovy? Možná se vám PENB zdá pouze jako byrokratická formalita, kterou je potřeba co nejrychleji odbýt, abyste už mohli začít stavět. V takovém případě se ale dopouštíte stejné chyby jako většina českých domácností.

Postavíte si dům podle předem nachystané projektové dokumentace, zaplatíte tisícovku za odfláknutý průkaz energetické náročnosti budovy a po čase zjistíte, že vaše účty za energie jsou vyšší, než jste čekali. 
 

Čtěte PENB, ušetříte!

Předejít těmto nepříjemnostem přitom můžete právě díky tomu kusu papíru, který jste doposud tak podceňovali. Součástí kvalitně provedeného PENB jsou totiž také návrhy alternativních řešení.
Přidanou hodnotou průkazu v době, kdy ještě není projektová dokumentace kompletní, je tak možnost vyladit ji přesně dle vašich představ.

Odborníci jsou vám schopni podle vlastních výpočtů poradit ideální tloušťku zateplení, doporučit novější a vhodnější materiál nebo spočítat výdaje podle různého řešení vytápění vaší novostavby.
 
V konečném součtu tak můžete jenom ušetřit. Číst průkazy energetické náročnosti se prostě vyplatí. 
25.11.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444