Únorový PRAGOINTERIER se blíží

Úspěch veletrhu PRAGOINTERIER, na kterém se v roce 2005 v únorovém a zářijovém termínu prezentovalo 854 vystavovatelů a který zhlédlo celkem 47 488 návštěvníků, spočívá v jeho všestrannosti. Také PRAGOINTERIER - NEW DESIGN, který se bude konat ve dnech 2.-5.2. 2006 představí širokou škálu nábytku – od kuchyní, sedacích souprav, ložnic, skříňových stěn až po nábytek stylový a speciální nábytek vhodný do dětských pokojů nebo zahrad. Zájemci zde rovněž mohou získat užitečné informace a rady. Veletrh tradičně nabídne i doplňky jako jsou lůžkoviny, dekorační látky nebo svítidla.

Domácí spotřebiče
Tentokrát se představí i celá řada firem, které se v uplynulých letech veletrhu neúčastnily. Například elektrické domácí spotřebiče a expozice s bílou domácí technikou jsou jednou z novinek nadcházejícího veletrhu. Například známá společnost Electrolux se letos poprvé představí se svým zbožím, jehož jméno zná snad každý. Tento největší světový výrobce domácích spotřebičů pro kuchyň, úklid a venkovní použití uvádí na trh například modulovou řadu varných desek Frontline Future, která splní všechna přání moderních zákazníků. Na New Designu 2006 uvidíte také zboží firmy ILVE zabývající se dovozem italského zařízení varných center jako

jsou sporáky, varné desky a vestavěné spotřebiče, vhodné jak pro domácnost, tak pro gastro-provozovny všeho druhu. Výrobkové řady Majestic, Quatra Modular, Profesional, Profesional Plus a Trent Line se v České republice budou ve větším měřítku veřejně prezentovat úplně poprvé. Přehlídku kuchyňského vybavení doplní i značka Mora, nabízející více než 50 nových modelů sporáků, vestavných desek a trub, mikrovlnných trub, odsavačů par, elektrických zásobníkových ohřívačů vody a mnoho dalších výrobků.

Novinky a zajímavosti
Na veletrhu Pragointerier nebude nouze o novinky všeho druhu. Například firma YTTERSTONE představí návštěvníkům přírodní flexibilní pískovec ohebný jako list papíru, který nabízí každému interiéru i exteriéru exkluzivní a nezaměnitelný charakter 40 miliónů let přirozeně vznikající kamenné struktury. Jedná se o první ohebný přírodní pískovec na světovém trhu. Jeho použití v interiéru končí tam, kde končí fantazie jeho uživatele. Další zajímavostí jsou například exkluzivní kamna firmy SITRABO. Jedná se skutečně o unikátní exemplář, neboť tato kamna byla vyrobena v roce 1890 v Dánsku jako kopie kachlových kamen z roku 1766, která jsou uložena v Muzeu v Kodani. K nejzajímavějším novinkám patří rozhodně také EZYLAY SILIKON SYSTÉM vyvinutý v australském Perthu, který v české premiéře uvede na trh společnost LUXFERY CZ. Jde o revoluční systém pro výstavbu stěn ze skleněných tvárnic. Svoji konstrukcí umožňuje splnit letité požadavky architektů na "neviditelnou" spáru.

 

Okna, dveře schody

V rámci veletrhu bude možné navštívit také specializovanou výstavu nazvanou OKNA, DVEŘE, SCHODY. Veletrh se uskuteční na ploše osmi pavilonů

holešovického areálu, kterou organizátor výstavy Incheba Praha hodlá rozšířit ještě o mobilní halu, která bude tento rok ještě prostornější než v letech minulých. Celkem je pro vystavovatele připraveno 25.000 metrů čtverečních kryté výstavní plochy.

Doprovodný program

Souběžně s veletrhem bude v areálu Výstaviště probíhat i výstava Bydlení, zaměřená na nové možnosti bydlení, kterou pořádá firma M.I.P. group. Již počtvrté se v rámci veletrhu PRAGOINTERIER – NEW DESIGN uskuteční také projekt Hrnčířské trhy. Incheba je tradičně připravuje ve spolupráci s organizátorem velice oblíbených a v oboru prestižních Berounských hrnčířských trhů.

 
Návštěvníci si oblíbili i soutěže pro odborníky, zejména ty, při nichž svůj um mohli předvést nejlepší dekoratéři. Ve spolupráci s časopisem Domov se připravuje již tradiční soutěž dekoratérů zvaná Lůžko v interiéru.  Pro návštěvníky je připravena například soutěž Lůžko snů, ve které mohou vyhrát hodnotné ceny.
Celý areál holešovického Výstaviště prochází nyní průběžnou a rozsáhlou rekonstrukcí, která se týká i architektonicky ceněného Průmyslového paláce. Střední hala dostala svoji původní secesní podobu, je očištěna od všech degradujících přístaveb z dob normalizace a obnovena byla i terasa ve střední hale. Návštěvníci oceňují rovněž propojení Průmyslového paláce s Křižíkovým pavilonem E novým tunelem, který umožňuje přesun „suchou nohou“.

 
Návštěvníkům bude k dispozici velkokapacitní parkoviště ve spodní části areálu a pro ty, kdo dávají přednost hromadné dopravě, organizátor veletrhu zajistil bezplatnou kyvadlovou autobusovou dopravu ze stanice metra Nádraží Holešovice. Více informací o veletrhu včetně přihlášky získáte na www.pragointerier.cz

18.01.2006
  • INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

    Incheba Praha pořádá výstavy a veletrhy od roku 1992. Veletržní činnost mateřské společnosti Incheba na území České a Slovenské republiky se však datuje již od 60. let.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444