Umíte si vybrat kvalitní matraci? V Matrace Store vám poradí

Základem kvalitního dne je kvalitní spánek. Můžete si koupit postel z masivu, z chromu nebo třeba s nebesy, nikdy se však dobře nevyspíte, pokud nebudete věnovat pozornost vhodné matraci.

Jak jste se dnes vyspali? 

Abyste mohli na podobné dotazy odpovídat s úsměvem, budete potřebovat pohodlné lůžko s pevným roštem a vhodnou matrací. Na takové přechodné přespávání může gauč v obýváku posloužit, ale plnohodnotný spánek určitě nenahradí.

Vstáváte s bolavými zády?

Matrace vás tlačí, nebo je na vás naopak moc měkká? Potřebovali byste delší? Před usínáním rádi čtete, a tak byste ocenili polohovací matraci? Se všemi požadavky se můžete obrátit na specialistu, který vám tu nejvhodnější matraci pomůže vybrat.

A právě takového odborníka najdete na stránkách Matrace Store, ve specializovaném e-shopu na matrace, rošty do postele a další doplňky pro zdravé spaní.

Zdravé spaní především

K obecně známým zásadám pro zdravý spánek patří dobře vyvětraná místnost, dostatek klidu a samozřejmě kvalitní matrace. Zdravému spaní dopomůžou rovněž doplňky, které uvolní například bolavé krční páteři. Na e-shopu Matrace Store si mezi anatomickými polštáři, renovační matracemi nebo chrániči matrací vyberete.

bydlinekAktuální slevy a akce na Matrace Store 
Na Matrace Store můžete využít aktuálního slevového kuponu ve výši 5 %

Jak při výběru matrace postupovat

Budete muset řešit rozměry, tvrdost, výšku jádra, typ matrace a její nosnost. Samozřejmě vás bude zajímat, kolik budete muset do matrace investovat a jak dlouho matrace vydrží.

  • Z rozměrů matrací si můžete vybrat ty klasické, ale v případě atypické postele není problém vyrobit matraci na míru.
  • Tvrdost matrace je značně individuální záležitost. Obvykle prodejci uvádějí tvrdost na stupnici od 1 do 5. Číslem 3 jsou označeny matrace vhodné pro většinu lidí v hmotnostním rozmezí 70 - 100 kg.
  • Výšku jádra možná někteří opomíjejí, ale pokud jste se někdy vyspali na vysoké matraci, víte, jaké je to pohodlí. Matrace se díky vyššímu jádru lépe přizpůsobuje tělu. Pokud bude matrace uložena na pevném roštu či desce, jádro by mělo být vysoké alespoň 14 cm. 
  • Není snadné se orientovat mezi širokou nabídkou typů matrací. Pěnovou, z paměťové pěny, latexovou nebo snad pružinovou? Každý typ má své výhody a nevýhody. Před výběrem je dobré poradit se s odborníkem, který dokáže zvážit vaše požadavky a nejlépe vám poradit.
  • Matraci vybíráme také podle ceny. Pro trvalé spaní počítejte s minimální investicí cca 1 500,- Kč. Pro příležitosné spaní můžete však pořídit matrace za hubičku
  • Matrace si můžete nakoupit i mimo e-shop, a to osobně v Plzni. O kvalitě matrací se přesvědčete ve vzorkové prodejně matrací v Plzni
07.09.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444