Umění zdravě spát začíná u volby postele a matrace

Odpočinek hraje v našich životech stejně významnou roli jako práce, navíc má na náš výkon a schopnost odolávat každodennímu shonu a stresu zásadní vliv. Kvalitní spánek je dnes vnímán jako nedílná součást zdravého životního stylu a jeho absenci pociťujeme nejen bezprostředně zhoršenou kondicí, ale v dlouhodobém horizontu se projevuje negativně na našem zdraví.

Na to, jak dobře se vyspíme, má vliv řada atributů. Řada z nich má individuální charakter a samozřejmě ne všechny můžeme vždycky ovlivnit. Pokud si ale dáme záležet na výběru toho základního, totiž postele a matrace, jejich zásadní roli rychle pocítíme.

Záruky pro správnou volbu hledejme především u výrobků, které jsou opatřeny certifikáty kvality, a u výrobců, kteří dlouhodobě spolupracují s odbornými lékaři. Kvalita jejich produktů se opírá o znalosti lidského těla a jeho potřeb.

Firma King Koil, která byla založena roku 1898 v St. Paulu v americké Minnesotě a pyšní se tak ve svém oboru více než stoletou tradicí, mimo jiné spolupracuje dlouhodobě s Mezinárodním sdružením chiropraktiků. Díky dlouhé tradici a důrazu na odbornými poznatky podložený vývoj svých výrobků také dosahuje špičkových výsledků. Vznikají zde produkty, které jsou vyrobené z  prověřených přírodních materiálů, jako jsou hedvábí, bavlna, koňské žíně a přírodní latex. Tyto materiály se kombinují s nejnovějšími lékařskými poznatky týkajícími se zdravého spánku.

Na proslulosti a kvalitě postelí se značkou King Koil mají svůj podíl nejmodernější výrobní technologie i perfektní zpracování s vysokým podílem ruční práce. Firma má dnes 24 výrobních závodů na všech pěti kontinentech. Exkluzivní zastoupení pro český trh má firma Royal Comfort, která zde má jako jediná oprávnění používat ochrannou známku Mezinárodního sdružení chiropraktiků (ICA). Na míru vyrobené postele této značky lze sladit s jakýmkoli interiérem také díky bohaté nabídce potahových látek.

Tak zvané "americké postele", které se rozšířily i do Evropy, jsou tvořeny postelovou základnou, postelovým čelem, nožičkami, matrací a případně topperem. Matrace značky King Koil se vyznačuje jedinečnou skladbou i jedinečnou kvalitou. Úspěch spočívá mimo jiné v předpokladu, že nejlepším základem pro výrobu opravdu kvalitní matrace jsou léty prověřené systémy pružin.

Jaké jsou výhody pružin? Jsou srdcem matrací King Koil - rozdělují se do zón, pro správnou podporu těla při spánku a pro správné rozložení váhy. U kvalitních pružinových systémů se nemusíte bát přenášení pohybu na partnera. Hlavní výhodou je fakt, že díky pružinám může matrace dýchat. Lidské tělo vypotí za noc v průměru 0,5 - 1 l tekutiny a pokud naše matrace nemá systém odvětrávání, tak všechna tato tekutina zůstává v matraci, kde vytváří ideální prostředí pro tvorbu mikrobů a plísní.

Kvalitní pružinový systém matrací King Koil spolu s promyšlenou kombinací správných materálů zaručují maximální pohodlí i zdravé prostředí pro váš spánek.
03.12.2013 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444