Umělý kámen HI-MACS® – bílá mu sluší

Bílá barva v interiéru působí vždy minimalisticky, čistě a elegantně, ať už zdůrazňuje ladné oblé křivky nebo je použita na geometrických tvarech ostrých hran či rovných přímých plochách. Hodí se do každého interiéru, ale někdy máme sklony bílé se vyhnout z obav před náročnou údržbou. Existují ale materiály, u nichž jsou tyto obavy zbytečné.

Takovým materiálem je rozhodně HI-MACS®, kompozit tvořený několika složkami, které jsou zpracovány s využitím špičkových moderních technologií tak, že výsledkem je velmi odolný materiál s dokonale homogenní strukturou a stejnoměrnou zrnitostí v celém průřezu desky. Jednu ze složek tvoří bauxit, dalšími komponety jsou akrylát, pojivo a barvivo. Díky vysoké chemické odolnosti, kompaktnímu povrchu a dokonale bezespárému spojování při výrobě nejrůznějších interiérových prvků se tento umělý kámen snadno čistí a udržuje, proto si s ním ve svém interiéru můžete bílou bez obav dovolit. HI-MACS® ani po letech nemění svůj vzhled.


HI-MACS® je ale skvělou volbou i v případě, že dáváte v interiéru přednost barevným řešením. Vyrábí se totiž v desítkách barevných odstínů a navíc ho lze velmi dobře kombinovat s jinými materiály – především se dřevem, kovem nebo sklem. Výběr ze široké barevné nabídky dává široké možnosti designového využití - příkladem může být například stůl, který vidíte na fotografii. Je vyroben ze dvou barev umělého kamene HI-MACS® a masivního dřeva.


Na dotek velmi příjemný kompozitní materiál se zpracovává jednak podobně jako tvrdé dřevo - truhlářským způsobem s použitím speciálních nástrojů, lze jej ale také za tepla ohýbat do požadovaných tvarů, což dává téměř neomezené možnosti využití. V některých případech, jako je např. schodiště na fotografii, tak vznikne zcela unikátní dominantní prvek celého interiéru. Z celého  komplexu pozoruhodných vlastností materiálu HI-MACS® zde bylo využito především možnosti plynulého tvarování.

Vyvinutím materiálu HI-MACS® získala architektura a design materiál “pevný jako kámen, opracovatelný jako dřevo, hladký jako mramor, elegantní jako sklo, barevný jako plast, na dotek příjemný jako mramor”. Snadná opracovatelnost a bezespárové provedení umožňují neviditelné spojení a nabízejí prakticky neomezená tvarová a rozměrová řešení. K tomu je HI-MACS® odolný tepelně i chemicky, pevný, trvanlivý, neporézní, splňující vysoké hygienické požadavky, nehořlavý a zcela nenasákavý. Lze z něj proto vyrábět designový nábytek a osvětlení, uplatní se v koupelnách, hotelech, restauracích, obchodních centrech, laboratořích, lékařských ordinacích, obchodech, wellness zařízeních,  na fasádách a v mnoha dalších oblastech.


Svými vlastnostmi je tento umělý kámen přímo předurčen také k využití v kuchyních. Nejčastěji se zde používá jako pracovní deska s integrovaným dřezem v některém z barevných provedení. Ovšem ani zde se nemusíme obávat použití základní bílé barvy na všech plochách. Bílá barva podtrhuje čistý nadčasový design, který tvoří s materiálem HI-MACS® jedinečný soulad.
Více informací: www.polytradece.cz
27.11.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444