URMET nově nabízí spínače a zásuvky od výrobce Kontakt Simon

Vypínače a zásuvky značky Kontakt Simon se staly součástí nabídky společnosti URMET s.r.o. Představujeme dvě nové řady: PREMIUM a NATURE.

Simon 54 PREMIUM je moderní řada elektroinstalačního materiálu založená na novém, spolehlivém a montážně přívětivém mechanismu. Hlavní předností této řady je elegantní tvar s bohatou barevností. Paleta barev rámečků a tlačítek byla vybrána tak, aby všech 55 možných barevných kombinací bylo dokonale sladěno. Originální design a kompletní sortiment řady Simon 54 PREMIUM je kombinací nejžádanějších výhod elektroinstalačního materiálu v segmentu PREMIUM.

Novinka výrobce elektroinstalačního materiálu Kontakt Simon, designová řada Simon 54 NATURE, jak již název napovídá, využívá kvalitních přírodních materiálů, které se snoubí s moderním nadčasovým designem. Řada Simon 54 NATURE využívá tři základní druhy materiálu, a to dřevo, sklo a kov, zatímco řada Simon 54 PREMIUM využívá plast v kombinaci s 5 variantami elegantních kovových rámečků. Společnou vlastností obou designových řad je jejich neuvěřitelná flexibilita. Vše lze přizpůsobit dle přání uživatele od barevných kombinací rámečků a přístrojů až po možnost osazení rámečků stmívači, konektorovými zásuvkami nebo digitálními termostaty.

 

Inteligentní spínače

Rámečky řady Simon 54 NATURE a Simon 54 PREMIUM lze také osadit vyspělými přístroji, jako například protizáplavovým čidlem, které je schopné díky integrované siréně upozornit na zaplavení místnosti a přívod vody zastavit pomocí integrovaného elektroventilu. Obdobnou funkci zastane detektor plynů, který je schopen detekovat přítomnost výbušných a toxických plynů a integrovaným elektroventilem uzavřít jejich přívod. Mezi zajímavosti také patří digitální programovatelný žaluziový ovladač, FM rádio, digitální termostat nebo dálkově ovládané spínací relé, které simuluje frekvenci používání osvětlení v dané místnosti v době nepřítomnosti. Veškeré moduly řady Simon 54 NATURE a Simon 54 PREMIUM jsou modře podsvícené a zásuvky jsou samozřejmě vybaveny dětskými clonkami.

Moduly řady Simon 54 NATURE a Simon 54 PREMIUM jsou vybaveny mnoha inteligentními montážními prvky. Jsou to:

  • kovové montážní prolisy zajišťující přesnou polohu rámečku na modulu
  • malá hloubka mechanismu, která zajišťuje větší prostor v montážní krabici
  • obvodové prolisy, které umožňují přesné usazení přístrojů jak horizontálně, tak vertikálně
  • čtyři obvodové otvory v kovovém mostění pro instalaci přístroje přímo na dřevěný povrch
  • jasné popisy na přístroji pro snadnou instalaci
  • prolis drážky pro určení vhodné délky odizolování vodiče
  • zabezpečení šroubků v přístrojích proti vypadnutí při montáži
  • dva typy rámečků – na stěnu a na sádrokarton 
Další předností obou řad je možnost instalace několikanásobných rámečků ve svislé i vodorovné poloze. U všech přístrojů je možné zvýšit standardní krytí IP20 na IP44 pomocí instalace přídavného těsnění. Veškeré použité plasty pro výrobu rámečků a tlačítek jsou technologicky vyspělé s antistatickými prvky. 

Více informací na www.urmet.cz.
15.06.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444