Tvrzený kámen? Seznamte se...

Technistone: Noble Carrara

Technistone: Noble Carrara

Při plánování stavby nebo rekonstrukce jistě narazíte na termín „tvrzený kámen“. Ale víte přesně, co znamená? Požádali jsme odborníky z královehradecké společnosti Technistone, předního světového výrobce tvrzeného kamene, aby nám tento stále oblíbenější špičkový materiál představili.

Přírodní základ, barevná jednotnost, vysoká odolnost

Tvrzený kámen je z více než 90 % tvořen pečlivě vybranými přírodními surovinami, především křemenem. Ty jsou dále doplněny barevnými pigmenty, případně zrcadlovými a skleněnými střepy pro efekt odlesků a vytvrzeny kvalitní polyesterovou pryskyřicí. Tvrzený kámen je díky tomu velmi pevný a odolný proti mechanickému i chemickému poškození. Co také jistě oceníte je nízká pórovitost a nasákavost (oproti žule či mramoru). Materiál tak neabsorbuje tekutiny, nevytváří se na něm skvrny a všechny plochy lze snadno udržet hygienicky čisté. Obrovskou výhodou tvrzeného kamene je stejnorodá struktura a barevná jednotnost, které umožňují plynulé napojení vzoru desky bez narušení celkového estetického dojmu. 


Kam s ním?

Nejčastější využití tvrzeného kamene je v kuchyních, především v podobě pracovní desky, obložení kuchyňské linky nebo barového pultu. Dále je možné využít materiál do koupelen jako obklad stěn, dlažbu nebo odkládací desku pod umyvadlo, eleganci a luxus vnáší také do dalších prostor a to v podobě obložení schodišť, krbů, stolů, okenních parapetů nebo jako zajímavě řešené provedení podlahových ploch. Z tvrzeného kamene Technistone si můžete po konzultaci s kameníkem nechat na zakázku vyrobit také prvotřídní kuchyňské dřezy nebo umyvadla z rovinných dílů.
 

Široký výběr odstínů od přírodních po zářivé

Vybírat můžete z materiálů působících přírodním dojmem, stejně jako z originálních struktur vyvinutých přímo v Technistone, svěžích pestřejších odstínů nebo vzorů doplněných o odlesky skleněných a zrcadlových střípků. V povrchové úpravě lze volit také z více variant. Kromě standardního leštěného povrchu nabízí Technistone vybrané produkty se speciálními úpravami mat nebo tzv. ardesia, tedy povrchu s hrubou strukturou.
Technistone: Crystal RoyalTechnistone: Crystal Royal
Novinkami letošního roku jsou řada Starlight v atraktivních barvách kávy, luxusní řada Noble v mramorovém stylu nebo industriální Noble Concrete Grey se vzhledem podobným surovému betonu. Zajímavostí je také nejbělejší tvrzený kámen na světovém trhu Crystal Absolute White.

Snadná údržba 

Materiál Technistone v leštěné podobě je při běžném kuchyňském provozu téměř bezúdržbový. Desku stačí otřít vlhkou houbičkou se saponátem a lehce dosáhnete stejně dokonalého vzhledu jako před prvním použitím. Nepoužívejte však abrazivní kuchyňské čisticí prostředky či vysoce koncentrované čističe a chemikálie. Pro pravidelnou údržbu můžete využít například Pomerančový čistič od Technistone, který snadno odstraní mastnoty i běžné nečistoty. V případě matného povrchu či ostatních povrchových úprav je doporučováno pravidelné použití speciální impregnace, např. TS Protection, a to dle vytíženosti kuchyně zhruba jednou za půl roku.
 Technistone: Brilliant GreyTechnistone: Brilliant Grey

Kde lze tvrzený kámen Technistone koupit?

Produkty z materiálu Technistone můžete zakázkově objednat v každém dobrém kuchyňském, koupelnovém nebo interiérovém studiu nebo u dobrého kameníka, kde vám se vším poradí do nejmenšího detailu. Pro prvotní naplánování interiéru v pohodlí domova můžete využít také online HD vizualizér Technistone, který je uživatelsky velmi příjemný a umožní vám na vzorových místnostech vyzkoušet kombinace barev a odstínů dříve, než vše půjdete objednat.

Více na www.technistone.cz
25.08.2016 | PR
  • Technistone, s.r.o.

    Společnost Technistone, s.r.o., se sídlem v Hradci Králové, je špičkovým světovým výrobcem tvrzeného kamene. Tento vysoce kvalitní materiál je pro své jedinečné vlastnosti a nadčasový design vyhledáván architekty, designéry i koncovými zákazníky. Zájem o tvrzený kámen TechniStone® neustále roste především v zahraničí, kde máme díky rozsáhlé distribuční síti zastoupení v desítkách zemí světa. Stále oblíbenějším se ale stává i v České republice. V roce 2019 se firma Technistone stala součástí americké společnosti Wilsonart® Engineered Surfaces, celosvětového lídra ve výrobě materiálů pro interiéry budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444