Ingredience listové těsto 1. náplň: tvaroh 1 vejce 1 vanilkový cukr cukr moučka rum 2. náplň: měkké hrušky citronová šťáva špetka skořice na ozdobu plátky hrušky strouhaný perník a skořice |
Příprava Listové těsto rozdělte na dvě poloviny. První půlku rozválejte a vložte na dno kulaté dortové formy a vytvarujte okraje. V míse smíchejte tvaroh, vejce, vanilkový cukr, trochu rumu a přidejte moučkový cukr podle chuti. Směs rozetřete na těsto. Hrušky nakrájejte na kousky, smíchejte s trochou citronové šťávy a špetkou skořice. Směs rozetřete na tvaroh. Vyválejte druhou polovinu těsta a položte na koláč. Koláč ozdobte plátky hrušek, které můžete nejdříve nechat zkaramelizovat na másle a cukru. Plátky hrušek nakonec posypte skořicí a strouhaným perníkem. Pečte ve vyhřáté troubě do zezlátnutí. Koláč je nejlepší den uležený v lednici. |
Máte chuť na další koláče? Zkuste také:
Hruškový koláč s mandlemi
Makovo-tvarohový koláč se švestkami
Pozdně letní jablečný koláč