Tvarohový koláč s hruškami

Máte chuť na opravdu rychlý a lehký koláč? Posbírejte hrušky a upečte si vláčný koláč s tvarohem uvnitř a křupavou krustou na povrchu. První možná sníte ještě zatepla, druhý pak zkuste nechat odležet v lednici do druhého dne. Tak je totiž nejlepší.

Ingredience
listové těsto

1. náplň:
tvaroh
1 vejce
1 vanilkový cukr
cukr moučka
rum

2. náplň:
měkké hrušky
citronová šťáva
špetka skořice 

na ozdobu
plátky hrušky
strouhaný perník a skořice 
Příprava
Listové těsto rozdělte na dvě poloviny. První půlku rozválejte a vložte na dno kulaté dortové formy a vytvarujte okraje. V míse smíchejte tvaroh, vejce, vanilkový cukr, trochu rumu a přidejte moučkový cukr podle chuti. Směs rozetřete na těsto. Hrušky nakrájejte na kousky, smíchejte s trochou citronové šťávy a špetkou skořice. Směs rozetřete na tvaroh. Vyválejte druhou polovinu těsta a položte na koláč. Koláč ozdobte plátky hrušek, které můžete nejdříve nechat zkaramelizovat na másle a cukru. Plátky hrušek nakonec posypte skořicí a strouhaným perníkem. Pečte ve vyhřáté troubě do zezlátnutí. Koláč je nejlepší den uležený v lednici. 
07.09.2017 | Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444