Tři nápady na bydlení v retro stylu

Že retro zažívá comeback, se můžete přesvědčit nejen v módním průmyslu, ale také v bytovém designu. Moderní nábytek se často kombinuje s detaily, které interiéru propůjčují nadčasový retro vzhled.

Jistě si vzpomenete na zařízení v bytě vašich rodičů nebo babiček. Na nábytek velmi jednoduchého vzhledu, hladkého povrchu a čistých barev. Skříně a stolky na výrazných nožkách, zásuvky s nenápadnými úchyty.

K osvědčenému a líbivému se vracejí i současní interiéroví designéři. Retro styl 60. a 70. let nachází oblibu především u mladých lidí, kteří si jej zamilovali pro jednoduchost. Nábytek vyniká čistými liniemi, prostým vzhledem, funkčností a na rozdíl od stejně populárního vintage nebo art-deco u něj nehledejte přílišnou dekorativnost. 

Kam pro retro?

E-shop Malvarosa v rámci nabídky retro nábytku nabízí také tři nové retro kolekce, které do vašeho interiéru vnesou nádech nostalgie.

První kolekce TOKYO představuje nábytek na retro nožičkách, který je vyrobený z masivního dřeva palisandr, exotického druhu výrazné tvrdosti a trvanlivosti. Struktura vzácného palisandrového dřeva je nejvíce zřetelná na příborníku. Na jeho ploše můžeme pozorovat červenohnědé odstíny, které přecházejí do fialových až černých podtónů. Vzhled kolekce oživuje decentní bílá na zásuvkách s elegantími výřezy pro uchycení. Svou ložnici tak můžete oživit nočním stolkem, komodou, obývací pokoj pak konferenčním nebo TV stolkem.


Pokud hledáte výrazný kus nábytku, který se bude odlišovat od sortimentu běžné nabídky, zaměřte se na retro styl. Zkuste prohledat půdu a oprášit starší nábytek. S odstupem času se na něj možná budete dívat jinýma očima a několika málo úpravami vytvoříte skutečný designový retro skvost. Abyste to s historizujícím stylem příliš nepřehnali, vždy se snažte retro doplňovat současnými moderními kousky. Pokud vaše půda žádné poklady neskrývá, porozhlédněte se po specializovaných obchodech.

Když se řekne retro…

Styl retro se vrací k osvědčenému způsobu ztvárnění z předešlých let. Nejedná se tedy o staré věci, retro styl se pouze nechává inspirovat jejich vzhledem. Zpracování, funkčnost nebo volba materiálu je samozřejmě na kvalitní úrovni podle technologie moderní doby. E-shop Malvarosa představuje další retro kolekce.
Masivnějším vzhledem koloniálního dřeva ze stromu Mindi je pak typická kolekce SPARTAN. Nábytek hnědo-modro-černé barvy, která připomíná nám známou dřevinu Wenge je doplněn béžovým čalouněním a tmavě hnědými úchytky z tvrdé kůže


 
Interiéru s barevnými, vzorovanými tapetami vhodně bude také slušet retro nábytek BROMO, který je vyroben z koloniálního masivního dřeva Mindi. Stylové úchyty na zásuvkách a retro nožičky připomínají 60. léta.
 

Další retro doplňky

Na e-shopu Malvarosa jsou k dispozici i další bytové doplňky, kterými dotáhnete retro vzhled k dokonalosti. 
13.01.2016 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444