Trendy v bytovém designu, které trvají

Současným trendem v oblasti interiérového designu pro rok 2015 je především příroda a úcta k původnímu materiálu. Designéři a výrobci volbou materiálů i zpracováním kladou důraz na respektování přírody a její ochrany. Svými výrobky se tak vracejí ke kořenům.

Pokud chcete svůj interiér zařídit podle letošních trendů, možná nebudete mít tolik práce. Stačí se porozhlédnout kolem sebe a najít takové doplňky a kusy nábytku, které jsou tradiční, trvalé a léty prověřené. Trendem je totiž kombinování starého a nového.

Velkého úspěchu dosáhnete přírodními materiály, především světlými druhy dřeva, kůží, přírodními textiliemi nebo kamenem. Svou pozici v bytovém designu si rovněž udržuje leštěný kov v kombinaci s čistými liniemi skla.

Vedle materiálů se na žebříčku trendů pohybují i barvy. Pro rok 2015 byla barvou roku vyhlášena barva Marsala. Tato smyslně červená až vášnivě vínová barva byla pojmenována podle slavného Sicilského vína. Dominantní barvu Marsala kombinujte například s holubí šedí, slonovinovou kostí, modrou nebo růžovou.

Když trend trvá

Trendy jsou pomíjivé a vždy se budou měnit, ať už jde o módu, hudbu, životní styl nebo bydlení. Někdo chce být trendy za každou cenu a svůj interiér trendům pravidelně přizpůsobuje. U některých výrobků si však můžeme být jisti, že jen tak z módy nevyjde. Takový, který je vyroben precizně a z kvalitního materiálu, může totiž jít napříč trendy.

Moderní design sleduje také firma JELÍNEK – výroba nábytku. Nábytek vyrábí v souladu s přírodou a zdravým životním stylem. Ložnicový a obývací nábytek je proto z masivního dubu a buku, křesla a židle tvarovány speciální technologií ohýbáním tak, aby záda byla citlivě podepřena. Zmiňovaný přírodní kámen pak nahrazuje v interiéru panelem ze štípaného dubu.
 
„Než sledovat trendy je pro většinu zákazníků mnohem důležitější pořídit si nábytek, v němž se budou cítit dobře a pohodlně. Nábytek, který vytvoří zázemí a opravdový domov,“ sděluje nám paní Šatánková ze společnosti JELÍNEK. „A proto si nechávají nábytek navrhnout na míru dle vlastních představ. Nezapomínají při tom na zdravý životní styl a  upřednostňují přírodní materiály, ze kterých mohou čerpat energii,“ dodává.

Nábytek, který získává ocenění

Trendové novinky firma Jelínek také představila na letošním veletrhu MODDOM v Bratislavě, kde získala Cenu MODDOM 2015 za ložnici LARA.
 
„Začátkem roku 2015 oslovil firmu JELÍNEK světoznámý německý architekt Jochen Flacke, který byl doslova nadšen jedinečným a poctivým zpracováním nábytku z masivního dřeva. Pro firmu JELÍNEK navrhl dvě ložnice a velkou skříň s posuvnými dveřmi. Ve svých návrzích navazuje architekt Flacke na tradice a dokonale využívá trendy materiály," představuje novou ložnici LARA paní Šatánková. 
Ložnice LARA
Ložnice LARA 

U ložnice LARA a BRUNO architekt špičkově zpracoval přírodní dub. Základem designového řešení je elegantní zakulacení všech hran a nohou, které známe z ložnic našich babiček. Zaoblené hrany jsou velmi praktické a čisté. Obrácený rádius u hlavového čela postele Lara navozuje pocit objetí a bezpečí. Vložený čalouněný díl změkčuje vnitřní prostor lůžka. Precizní opracování nábytku doslova svádí k pohlazení a čerpání energie z masivního dřeva. Velká skříň RAMINTA má spoustu úložného prostoru. Pozoruhodné jsou posuvné dveře, které architekt Flacke navrhl v kombinaci štípaného panelu z masivního dubu a skla. Praktické řešení a možnou úpravu skříně na zakázku ocení i ti nejnáročnější zákazníci.
 
Ložnice Bruno
Ložnice Bruno 

Na Designbloku, největší přehlídce designu ve střední Evropě, představila firma Jelínek vylepšenou ložnici Amanta v čalouněné verzi se zcela novým typem toaletního stolku. Na kolekci opět spolupracovat designér Jaroslav Juřica, který se podepsal i pod návrhem loňského vítěze Designbloku v kategorii Nejlepší nový nábytek  – kolekcí LaVista.

Kolekce Amanta
18.11.2015 | PR - redakce BYDLENÍ.CZ

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444