Topná sezona se blíží - sledujte letošní trendy v energetice

Jednoduchost a minimalizace závazků, to jsou trendy v oblasti dodávek energií pro domácnosti. Reflektují priority zákazníků, kteří chtějí ušetřit nejen peníze, ale i čas při vyřizování formalit. 


Blížící se začátek topné sezony je pro řadu lidí obdobím, kdy řeší otázky týkající se dodávky energií nebo zvažují změnu dodavatele. Proto jsme pro vás ve spolupráci s Ludvíkem Balekou, obchodním ředitelem společnosti MND a.s., připravili shrnutí trendů a praktických informací z této oblasti.

1. JEDNODUCHOST – Změny se nemusíte bát
Výdaje za energie na vytápění tvoří významnou část rodinného rozpočtu, a proto lidé často již před příchodem zimy řeší, jak je minimalizovat. Zvažují-li změnu dodavatele, obávají se někdy časové náročnosti a formalit s tím spojených. Skutečnost je ale jiná. Právě jednoduchost celého procesu je jedním z hlavních současných trendů – nový dodavatel za vás totiž vše potřebné zařídí sám, a vy tak můžete ušetřit nejen peníze, ale také drahocenný čas.

Ke změně dodavatele u MND potřebujete ve většině případů pouze svoji fakturu od stávajícího dodavatele a 15 minut času. Uzavřít smlouvu si 
u nás můžete přes bezplatnou infolinku nebo prostřednictvím online formuláře 
z pohodlí vašeho domova. Po podpisu smlouvy již vše vyřídíme za vás, a to bezplatně,“ upřesňuje Ludvík Baleka, obchodní ředitel MND.
2. SMLOUVA NA DOBU NEURČITOU BEZ SKRYTÝCH POPLATKŮ – Minimalizujte závazky
V energetice mezi sebou soutěží mnoho společností a trumfují se v nabídce výhodných smluv. „Pokud si chcete být při volbě z těchto nabídek jisti, vybírejte si tarify se smlouvou bez závazků, tedy na dobu neurčitou. Tímto zajistíte, že smlouvu budete moci vypovědět v tříměsíční výpovědní lhůtě, která je stanovena zákonem. Výhodou takových smluv je, že je můžete bez rizika sankcí vypovědět. Pokud dodavatel nesplní vaše očekávání nebo když se na trhu objeví lepší nabídka, prostě přejdete jinam," doporučuje Ludvík Baleka z MND.

V MND uzavíráme se všemi zákazníky smlouvu na dobu neurčitou s jednoznačnou výpovědní lhůtou a bez sankcí a fíglů pod čarou,“ dodává Ludvík Baleka.

K této smlouvě MND navíc nabízí i garanci dlouhodobé výhodnosti. „Při odběru plynu nad 8 MWh za rok garantujeme, že zákazník nenajde u 5 nejznámějších dodavatelů na trhu (tj. RWE, Pražská plynárenská, Bohemia Energy, E.ON, ČEZ Prodej) srovatelnou nabídku, která by byla cenově výhodnější. Podrobnější informace o garanci MND najdete na stránkách www.mnd.cz,“ uvádí Ludvík Baleka.
3. HLÍDEJTE SI SLEVU
Díky dobré volbě dodavatele plynu můžete skutečně ušetřit i několik tisíc korun ročně. Při porovnávání nabídek lidé často zohledňují především nabízenou slevu. Mnohem důležitější je ale celková výhodnost nabídky, tj. zákazník by neměl posuzovat jen cenu, ale i podmínky dodávky. S porovnáním nabídek vám mohou pomoci srovnávače, které naleznete na webu. „Za velmi spolehlivou považuji například nezávislou kalkulačku zveřejněnou na kalkulator.tzb-info.cz, kterou doporučuje také Energetický regulační úřad,“ radí Ludvík Baleka z MND a pokračuje: „Zaujal mě také nový nezávislý srovnávač energie.finance.cz, který kromě ceny zohledňuje také další důležitá kritéria – například závazky, sankce nebo automatické prodloužení smlouvy.“

Společnost MND je největší těžební společnost ropy a plynu v České republice, která od ledna 2014 nabízí českým domácnostem zemní plyn. Díky tomu zákazníci mohou získat exkluzivně plyn přímo od těžaře – tzv. z první ruky. U MND tedy neplatíte žádné zbytečné prostředníky.
18.09.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444