Ingredience 1 uzené tofu (asi 200 g) asi 150 g dýně hokaido 1 vrchovatá lžíce hrašky cca 40 ml vlažné vody 2 stroužky česneku sůl olej na smažení |
Postup Tofu nahrubo nastrouháme nebo rozmačkáme, přidáme k němu nahrubou nastrouhanou dýni, hrašku, vodu, rozetřený česnek a sůl. Umícháme hustou hmotu, kterou necháme několik minut stát. Potom nabíráme polévkovou lžící a na rozpáleném oleji tvarujeme menší placičky, tak aby držely pohromadě. Po obou stranách dozlatova osmažíme, necháme okapat přebytečný tuk a podáváme například s tmavým pečivem nebo bramborovou kaší. |
Sezóna dýní právě probíhá. Vyzkoušejte další čtenářské recepty z této zeleniny:
Dýňové polévky a další recepty z dýně
Pokud byste si k dýni dali i kousek masa, mohl by se vám hodit jiný recept:
Dýně hokaido pečená s mletým masem
Dýňové polévky a další recepty z dýně
Pokud byste si k dýni dali i kousek masa, mohl by se vám hodit jiný recept:
Dýně hokaido pečená s mletým masem